NOVOSTI

FOTO: To so napovedane novogradnje stanovanjskega sklada

Od stanovanj za mlade do takih za višji standard bivanja.
Fotografija: Ob Savi. FOTO: Stanovanjski sklad RS
Odpri galerijo
Ob Savi. FOTO: Stanovanjski sklad RS

LJUBLJANA – Stanovanjski sklad je napovedal 800 novih javnih stanovanj. S tem se bližajo cilju, ki so si ga zastavili, to je 10.000 najemnih stanovanj. Spodaj smo zbrali projekte, ki so jih že začeli izvajati ali pa jih še bodo in jih je medijem predstavil Stanovanjskega sklada RS (SSRS) Črtomir Remec.
 

Ljubljana: stanovanjska skupnost za mlade – Gerbičeva


V južnem delu Ljubljane, na območju Trnovega, je načrtovana gradnja objekta stanovanjske skupnosti za mlade – Gerbičeva. Namenjena bo mladim od 18. do 29. leta z željo po bivalni osamosvojitvi. Objekt bo v štirih etažah, predvidenih pa je 109 bivalnih enot. Desetina stanovanj je načrtovana z možnostjo prilagoditve za osebe s posebnimi potrebami. Načrtovani objekt poleg bivalnih enot programsko sestavljajo še skupni prostori in medgeneracijski center.



Direktor Stanovanjskega sklada RS je o gradnji povedal: »Trenutno smo v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja, pričakujemo ga v juniju, graditi bi potem začeli ob koncu poletja.«
 

Ljubljana: soseska Novo Brdo za višji standard bivanja


V Ljubljani, na Viču, nasproti obstoječe soseske Zeleni gaj na Brdu, bo zrasla soseska Novo Brdo (najemna stanovanja). Predvidena je gradnja 498 stanovanj velikosti od 30 do 80 m2, ki se bodo nahajala v 18 objektih, od tega bo 24 oskrbovanih stanovanj. 
 
Začetek gradnje: zemeljska dela so pričeli oktobra lani, zaključek celotne gradnje pa se predvideva v letu 2021.
 

Maribor: 400 novih najemnih stanovanj


Stanovanjski sklad RS na južnem delu mesta Maribor, v bližini Pekrske gorce, načrtuje novo stanovanjsko sosesko – Pod Pekrsko gorco. »Na tej lokaciji bomo zgradili sodobne večstanovanjske stavbe v obliki štirih nezaključenih karejev. Skupno načrtujemo 400 stanovanj v velikosti od 35 do 80 m2,« pravi Remec. V sklop stanovanjske soseske je vključena tudi umestitev dveh stavb s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji, dnevnega centra aktivnosti za starejše ter javni program v pritličjih objektov, predvidoma trgovske in storitvene dejavnosti.

Začetek gradnje: začetek gradbenih del načrtujejo po izboru izvajalca novembra letos, zaključek pa do konca leta 2021.
 

Maribor: soseska Novo Pobrežje v Mariboru


»Za zagotavljanje stanovanj ranljivejšim skupinam prebivalstva Stanovanjski Sklad RS v Mariboru načrtuje tudi lastno gradnjo 437 najemnih stanovanj v večstanovanjskih objektih na lokaciji Ulica Veljka Vlahoviča – Novo Pobrežje,« so povedali pri stanovanjskem skladu. V tej kvoti bo zgrajenih 60 oskrbovanih stanovanj z namenom pridobitve primernih stanovanjskih enot za starejše. Gradbena dela se bodo predvidoma začela v letu 2023, zaključek del pa se pričakuje do konca leta 2025.
 

Kranj: ob Savi


Nova stanovanjska soseska Ob Savi bo obsegala šest sodobnih večstanovanjskih stavb, etažnosti P+3 (4). Zgradili naj bi okoli 240 stanovanj, velikih od 35 do 80 kvadratnih metrov.
Začetek gradnje: 2019.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije