LUKSUZ

FOTO: To so najdražje hiše v Ljubljani

Objavljeno 23. januar 2019 09.47 | Posodobljeno 23. januar 2019 09.47 | Piše: T. V.

Preverili smo, kakšne hiše se v slovenski prestolnici prodajajo za najmanj milijon.

Vila Prestige. FOTO: Nepremicnine.net
LJUBLJANA – Redki med nami imajo milijon evrov, da bi ga porabili za nakup hiše, a to ne pomeni, da ne moremo uživati ob pogledu na bolj luksuzne nepremičnine, ki so na voljo na trgu.

Na portalu Nepremicnine.net je trenutno približno 35 takih hiš, ki se prodajajo, zahtevana cena pa je najmanj magični milijon evrov. Razvrstili smo jih po zahtevani ceni od milijona navzgor.

Na Kodeljevem se prodaja moderno zasnovana hiša z velikimi steklenimi površinami in obsežnimi terasami, velikosti 342 kvadratnih metrov. Zgrajena je bila leta 2009, kot oglašujejo, pa je primerna tudi za delitev na manjše stanovanjske enote.

image
Hiša na Kodeljevem. FOTO: Nepremicnine.net

Za milijon se prodaja tudi hiša na Viču, ki je sodobne zasnove. Za hišo je atrij, poleg hiše pa ogrevana garaža. Hiša s skupno bivalno površino 236 kvadratnih metrov je bila zgrajena leta 2010 ter se med drugim ponaša s kaminom na drva, v prizidku, ki je spojen z osrednjim delom hiše, pa je velik salon za goste. Zadnji del hiše meji na gozd.

image
Hiša na Viču. FOTO: Nepremicnine.net

Vila Prestige v Trnovskem predmestju je del soseske Belle Ville in je velika 183 kvadratnih metrov. Zgrajena je bila lani na 1500 kvadratnih metrov velikem zemljišču. Poleg modernega, odprtega in svetlega stanovanjskega dela in terase, ki meri 100 kvadratnih metrov, vključuje kar štiri parkirna mesta. Na zelenem delu parcele sta predvidena ureditev parka s sprehajalnimi potmi in z vodnimi površinami ter vrtni paviljon za sprostitev in uživanje na prostem. Kupec za milijon evrov dobi tudi bazen.

image
Vila Prestige. FOTO: Nepremicnine.net

Za milijon in 50 tisočakov se v središču mesta prodaja vrstna poslovno-stanovanjsko hiša. Velika je 367 kvadratnih metrov, zgrajena je bila 1960. Obnovljena je bila leta 2013 in ima štiri etaže. Oglašujejo jo kot primerno za hostel ali poslovne prostore, saj ima med drugim 10 sob, v katerih se nahaja 40 ležišč. Na atriju je mogoče urediti steklenjak.

image
Hiša v centru Ljubljane je primerna za hostel. FOTO: Nepremicnine.net

Za Bežigradom stoji 450 kvadratnih metrov velika hiša, zgrajena leta 2005, ki jo obdaja večje zemljišče s pavilijonom, z letno kuhinjo in večji ribnikom. V hiši je poleg savne tudi velnes soba. Cena: 1,08 milijona evrov.

image
Hiša z lepim vrtom stoji za Bežigradom. FOTO: Nepremicnine.net

Za ljubitelje vil je na voljo stara vila na Viču, ki ima svojo knjižnico. Samo ena etaža hiše je velika 132 kvadratnih metrov, ostale etaže so neizdelane.

image
Vila na Viču. FOTO: Nepremicnine.net

Na Dolgem mostu je 711 kvadratnih metrov velika vila (bivalne površine je 328 kvadratnih metrov) z vrtom, na katerem stoji brunarica za osebje. Zgrajena je bila leta 1994, obnovljena pa leta 2014, ko so vanjo vgradili kvalitetne materiale. V dveh velikih garažah skupne izmere 102 kvadratna metra je prostora za pet avtomobilov, ponaša se tudi s finsko savno in sobo za razvajanje ter z dvema kaminoma v dnevnih sobah v pritličju in prvem nadstropju. Prodaja se za 1,2 milijona.

image
Kamin v dnevni sobi. FOTO: Nepremicnine.net

Neo vila v neto izmeri 415 kvadratnih metrov v Šiški ima velike steklene površine. Samo dnevna soba z jedilnico meri 50 kvadratnih metrov. Vsi vgrajeni materiali in oprema so visokega cenovnega razreda, ima pametne instalacije in štiri spalnice.

image
Hiša v Šiški. FOTO: Nepremicnine.net

Družinska hiša z 286 kvadratnih metrov bivalne površine na Viču ima več kot tri metre visoke strope. V polkletnem delu sta poleg garaže tudi vinska klet in ločen apartma. Dnevno sobo s kaminom in z jedilnico obdajajo velika okna. V predzadnji etaži je nadstropje za starše, nadstropje više pa je namenjeno otrokom.

image
Hiša ima celo nadstropje, namenjeno staršem. FOTO: Nepremicnine.net

Na Rudniku se prodaja vila Providence s 367 kvadratnimi metri površine in kar 200 kvadratnih metrov veliko teraso. Pred moderno hišo, ki ima seveda tudi bazen in savno, je prostora za šest avtomobilov. Cena je 1,6 milijona evrov.

image
Vila Providence. FOTO: Nepremicnine.net

Moderna vila v Savljah meri 380 kvadratnih metrov. V spodnjem delu ima ločen trisobni apartma. V kleti se nahajajo savna, džakuzi in predel za fitnes. Ponaša se z vrhunskimi materiali, v dnevni sobi je kamin. Cena: 1,69 milijona.

image
Hiša v Savljah. FOTO: Nepremicnine.net

Kar 530 kvadratnih metrov je velika nadstandarna hiša v Mostah, v ceno 1,85 milijona pa je všteto še nekaj več kot 900 kvadratnih metrov veliko zemljišče. Poleg vinske kleti in kamina je v njej tudi krušna peč. Pred hišo lahko parkira 10 avtomobilov. 

image
Hiša v Mostah. FOTO: Nepremicnine.net

Smo pri hišah, ki jih prodajajo za najmanj dva milijona evrov. Ena izmed njih je v Rožni dolini leta 1928 zgrajena meščanska vila v bližini Tivolija. Od prenove leta 2016 je etažirana v štiri stanovanjske enote. Pred hišo je prostora za pet ali šest avtomobilov.

image
Meščanska vila v Rožni dolini. FOTO: Nepremicnine.net

Za Bežigradom je za dva milijona (v drugem oglasu se prodaja za 1,5 milijona) na prodaj prestižna neoklasicistično vilo, ki je bila zgrajena leta 1955 in prenovljena leta 2000. Obsega 450 kvadratnih metrov površine in 752 kvadratnih metrov vrta. V drugi etaži je velika knjižnica, v mansardi pa tri spalnice.

image
Neoklasična vila za Bežigradom. FOTO: Nepremicnine.net

Za dva milijona se še vedno prodaja t. i. Kardeljeva vila v Tacnu pod Šmarno goro. Staromeščanska vila z bogato zgodovino je bila zgrajena leta 1940. Potrebna je popolne obnove, saj zapuščena propada že veliko let. Meri 374 kvadratnih metrov, stoji pa na skoraj 8500 kvadratnih metrov velikem zemljišču, na katerem stoji več kot sto kvadratnih metrov velik pomožni objekt, ne manjkata pa niti bazen in ribnik.

image
Kardeljeva vila v Tacnu. FOTO: Nepremicnine.net

Prestižna vila v Rožni dolini, zgrajena leta 1920, stoji na več kot 1200 kvadratnih metrov velikem zemljišču. Meri 330 kvadratnih metrov, od tega je bivalne površine 231 kvadratnih metrov. Notranjost se ponaša s številnimi prestižnimi elementi. V pritličju se odpira na zunanji bazen. Če hočete, da je vaša, vas bo stala 2,15 milijona.

image
Prestižna vila v Rožni dolini. FOTO: Nepremicnine.net

V neposredni bližini Koseškega bajerja stoji moderno zasnovana vrstna hiša, 405 kvadratnih velika in zgrajena 2003. Ima tudi veliko sobo za rekreacijo in garažo za tri avtomobile.

image
Hiša v Kosezah za 2,2 milijona evrov. FOTO: Nepremicnine.net

Še ena razkošna hiša v Rožni dolini. Leta 2012 na 440 kvadratnih metrih zgrajena hiša ima kar šest metrov visok strop v dnevni sobi in ogromno stekleno panoramsko steno.

image
Hiša v Rožni dolini s šest metrov visokim stropom v dnevni sobi. FOTO: Nepremicnine.net

Hiša, ki s svojo zunanjostjo vzbuja veliko pozornosti v Rožni dolini, kjer stojijo številne najbolj prestižne hiše v Ljubljani, je neo vila, zgrajena leta 2008 in velika 451 kvadratnih metrov. Poleg velikih in svetlih prostorov nudi večnamenski prostor ob bazenu. Prodaja se za 2,45 oziroma 2,15 milijona.

image
Neo vila v Rožni dolini. FOTO: Nepremicnine.net

V soseski Belle Ville v Trnovskem predmestju se vila Residence prodaja za 2,8 milijona. Velika je 730 kvadratnih metrov (od tega terasa meri 250 kvadratnih metrov) s 4100 kvadratnih metrov velikim zemljiščem. Poleg modernega, odprtega in svetlega stanovanjskega dela je še ločen objekt s sobami za poslovne partnerje in z večjim konferenčnim prostorom.

image
Vila Residence. FOTO: Nepremicnine.net

Za še nekaj več – za 2,862 milijona – je na prodaj 679 kvadratnih metrov velika hiša iz leta 2008. Stoji v Rožni dolini in ima v kleti prostor za pet ali šest avtomobilov, v pritličju pa velik prostor za druženje s kaminom in z barom ter ločeni prostor s turško in finsko savno ter z džakuzijem.

image
Hiša z velikim prostorom za druženje. FOTO: Nepremicnine.net

Najdražja hiša, ki se trenutno prodaja na trgu v Ljubljani, je v Trnovem. Meri 936 kvadratnih metrov, pred njo pa je travnik z vodnjakom. V hiši, za katero hoče prodajalec 3,2 milijona, so med drugim knjižnica, bar z biljardom ter notranji ogrevani bazen z džakuzijem. V kleti so kino soba, finska savna, vinska klet in garaža z obračajočo ploščadjo za lažje parkiranje. Za lažje gibanje med etažami je vgrajeno dvigalo.

image
Trenutno najdražja hiša v Ljubljani. FOTO: Nepremicnine.net
Deli s prijatelji