FOTO: Ste videli, kdo namesto Janeza Janše prihaja v poslanske klopi?

Kot piše na spletni strani SDS, je  strokovnjak za obnovo, izdelavo in montažo lesenih konstrukcij za zvonove.
Fotografija: FOTO: Sds.si
Odpri galerijo
FOTO: Sds.si

Namesto predsednika SDS Janeza Janše, ki je bil izvoljen za predsednika vlade, je v poslanske klopi sedel Janez Moškrič. DZ mu je potrdil poslanski mandat.

Moškrič je nekdanji ljubljanski mestni svetnik SDS in nekdanji predsednik četrtne skupnosti Sostro v Ljubljani. Kot piše na spletni strani SDS, je 41-letni Moškrič strokovnjak za obnovo, izdelavo in montažo lesenih konstrukcij za zvonove, dela pa kot samostojni podjetnik.

Moškrič je v prvi izjavi za medije v DZ poudaril, da je hvaležen in ponosen, da je v Sloveniji zmagal razum. Kot se je izrazil, ga je v DZ pripeljal veter spoštovanja in dialoga, v DZ pa si bo prizadeval te vrednote širiti tudi med ostale državljane in državljanke. V parlamentu mu bodo, kot je prepričan, koristile tudi njegove izkušnje samostojnega podjetnika, saj je »delo zelo pomembna vrlina vsakega posameznika«. Potem ko mu je DZ potrdil poslanski mandat, se je že pridružil poslanskim kolegom in bo v nadaljevanju seje sodeloval pri glasovanjih.

Zorčičeva izvolitev ni vprašljiva

Poleg glasovanj o zakonskih predlogih bo DZ v nadaljevanju seje odločil tudi o kandidaturi vodje poslanske skupine SMC Igorja Zorčiča za predsednika DZ. Stranke koalicije SDS, SMC, NSi in Desus so predlog vložile v sredo. Glasovanje o predsedniku DZ je tajno, za izvolitev pa je potrebna absolutna večina poslanskih glasov. Glede na podporo, izraženo s podpisi pod kandidaturo, Zorčičeva izvolitev ni vprašljiva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije