PARKIRANJE

FOTO: Slovenskemu reševalcu prekipelo, policist mu je napisal kazen

Opozarja na »svinjarije, ki se dogajajo«.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: N. K.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: N. K.

LJUBLJANA – Po spletu je zakrožila fotografija jeznega reševalca, ki je pred onkološkim inštitutom parkiral na pločniku, saj je bilo vseh pet parkirnih mest, ki so namenjena reševalcem, zasedenih. Reševalca je pričakala kazen za parkiranje, pod katero se je podpisal policist, plačati pa mora 80 evrov.

Na to problematiko so reševalci v preteklosti že večkrat opozarjali. Avtor fotografije naj bi tudi vprašal znance policiste, zakaj tam reševalcem pišejo kazni, ti pa mu odgovarjajo, da prihajajo pritožbe, ki jih pač morajo upoštevati. »Pa od kod prihajajo ti klici in pritožbe? Koga tam moti parkiranje?« piše na facebooku. Zapis objavljamo v celoti (nelektorirano): 
 
Plačati bo moral 80 evrov. FOTO: Facebook
Plačati bo moral 80 evrov. FOTO: Facebook
»S tem zapisnikom in seveda poloznico zraven, ne bi bilo nic sporno, ce bi bilo vozilo parkirano kjerkoli na javnih povrsinah na plocniku in na mestih, kjer je prepovedano parkiranje.... Ampak... Parkirani smo tam, kjer je mogoce, da parkiramo vsi prevozniki in resevalci, ki pripeljemo BOLANE LJUDI. In parkiramo lahko samo na plocnik zraven onkoloskega oz. najblizje onkoloskega instituta... Rezerviranih je 5 PARKIRNIH MEST za resevalna vozila, nas ki pripeljemo vsak dan paciente, nas je 10krat vec... Se pravi, onkoloski institut nima urejenih parkirnih mest, cesta in plocnik sta pa obcinska... Pripeljes paciente, jih odlozis in potem gres hitro sparkirat, da lahko pacientu razlozis in pomagas kam je pac namenjen(ambulanta, obsevanje, kemo,...)
In med tem casu,je avto seveda parkiran na plocniku, ki poteka zraven onkoloskega... In med tem casu lepo dobis obvestilo policije ali mestnega redarstva z poloznico... Ko vprasas prijatelje policiste, ti odgovorijo, da jih poklicejo iz ne vem kje, da so pritozbe, ker so tam parkirana vozila... Pa od kod prihajajo ti klici in pritozbe???? Koga moti tam parkiranje?????

Kje je tu logika??? A naj gremo vsi v parkirno hiso in se placujemo parkirnino?? Al naj gremo vsi z resilci in sanitetnimi vozili pred trgovske centre, paciente pa kr tam za cesto ven damo??? Cas je, da se mestna obcina in onkoloski institut dogovorita, kako in kaj in seveda tako, da bo v dobro bolnikom, ki MORAJO tja... In nam, ki jih MORAMO tja pripeljati... Nismo tam, ker bi hodili ljubljanico gledat ali kave pit... Tam smo zaradi PACIENTOV, KI MORAJO TJA...

DELITE OBJAVO, VSI KI STE V ISTI STROKI, OBJAVITE TAKE SVINJARIJE, KI SE DOGAJAJO, DA SI OBCINA POLNI PRORACUN NA RACUN BOLANIH OZ LJUDI, KI JIH TJA PRIPELJEMO
LP«
 

Ni dovolj parkirnih mest

Na onkološkem inštitutu zagotavljajo, da je za vse bolnike poskrbljeno, da se lahko pripeljejo do obeh vhodov v bolnišnico in se tudi pospremijo v notranjost. »Problem nastane, ko vozila po več ur čakajo na bolnike, da jih odpeljejo še domov. V tem primeru pa OI žal nima na voljo dovolj parkirnih mest in vozniki imajo v bližini več parkirnih hiš, ki jih lahko uporabijo. S tem problemom se seveda ubadajo tudi na UKC Ljubljana in drugih bolnišnicah,« pojasnjujejo na inštitutu. Problematiko parkirnih mest skušajo urejati tudi z Mestno občino Ljubljana (MOL).


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije