OKOLI 12. URE

FOTO: Sirena bo zatulila in naznanila ogroženost

Ko bo intervencija v Mariboru končana, bo tudi to naznanjeno s sireno, in takrat se prebivalci smejo vrniti v svoje domove.
Fotografija: Območje okoli bombe, ki ga je treba evakuirati. FOTO: Mestna občina Maribor
Odpri galerijo
Območje okoli bombe, ki ga je treba evakuirati. FOTO: Mestna občina Maribor

MARIBOR – Danes bodo v Mariboru onesposobili letalsko bombo, ki je bila najdena na gradbišču za Europarkom. Evakuacija prebivalcev na območju 300 metrov od bombe se začne ob 8. uri, od takrat bodo tudi zaprte ceste (po trenutnih napovedih celo do 16. ure), kar pomeni, da dostop v to cono ne bo dovoljen. Mariborska občina opozarja, da bo ukrep evakuacije veljal za stanovalce na naslovih:

– Ljubljanska ulica 5,
– Masarykova ulica 16, 18, 20, 24, 26,
– Pobreška cesta 20 in 22,
– Titova cesta 22, 24 in 24a.

Uradna evakuacijska točka bo Dvorana Tabor, vhod B.

Prebivalci, ki živijo v radiju od 300 do 600 metrov od Plinarniške ulice (lokacija Mesnega centra Košaki), bodo morali v nedeljo v času med eno in drugo sireno ostati v objektih.

Začetek splošne nevarnosti bo okoli 12. ure naznanilo minuto dolgo tuljenje sirene. 
 

Konec nevarnosti, nova sirena


»Ko bo intervencija končana, bo tudi to naznanjeno s sireno, in takrat se prebivalci lahko vrnejo v svoje domove. Da bo intervencija potekala nemoteno in varno, vse občane prosimo, da upoštevajo evakuacijske ukrepe, zapore cest in navodila pristojnih služb. Potek intervencije bomo spremljali na FB strani Mestne občine Maribor, pričakujemo tudi izdatno poročanje medijev,« so še zapisali.

Onesposobitev druge bombe, najdene na nasipu ob železniški progi med Mlinsko in Plinarniško ulico, bodo izvedli v nedeljo, 3. novembra 2019.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije