TURIZEM

FOTO: Pot med krošnjami

Rogla je bogatejša za povsem novo in za naše kraje nenavadno turistično privlačnost.
Fotografija: Primerna je za družine in invalide. Foto: ZAK
Odpri galerijo
Primerna je za družine in invalide. Foto: ZAK

Gre za delo priznanega srednjeevropskega upravljavca teh poti, družbe Zážitková Akademie (ZAK). Poleg dveh poti med krošnjami na Češkem in ene na Slovaškem, ki ju upravlja ZAK, ima Erlebnis Akademie, v katerega lasti je podjetje ZAK, štiri v Nemčiji in eno v Avstriji. Zdaj jo imamo tudi v Sloveniji.

Zanimanje za sprehod med krošnjami je povsod izjemno. Foto: ZAK
Zanimanje za sprehod med krošnjami je povsod izjemno. Foto: ZAK
Pri izvedbi projekta je sodelovala občina Zreče, ki je dala v najem zemljišče. Investicija na Rogli je stala približno štiri milijone evrov in pol, tako kot na vseh lokacijah v Nemčiji in srednji Evropi pa je popolnoma dostopna za ljudi na vozičkih in za starše z otroškimi vozički.

Novo turistično in rekreacijsko zanimivost sestavljata sprehajališče in stolp. Prvi del sprehajališča je dolg približno 560 metrov in visok do 20 metrov. Pot vodi do 37 metrov visokega stolpa, znotraj katerega je dodatna 440 metrov dolga pot. Konstrukcija vsebuje tobogan, ki omogoča zabavno spuščanje na sprehajališče, pot pa nato vodi proti izhodu, kjer se bodo obiskovalci lahko ustavili v trgovini s spominki. Nadmorska višina, na kateri stoji pot med krošnjami na Rogli, je 1500 metrov.


»Pot med krošnjami Pohorje je prvi inovativni primer doživljajske ponudbe v Sloveniji, ki združuje pridobivanje novih izkušenj, izobraževanje, okoljsko ozaveščanje in zabavo za vse ciljne skupine in generacije. Obiskovalcem bo na voljo več adrenalinskih in izobraževalnih postaj, ob izhodu pa tudi trgovina s spominki,« pravijo v Uniturju, ki sodeluje pri promociji.

Z novim lesenim stolpom oziroma Potjo med krošnjami Pohorje nadaljujejo tradicijo lesenih razglednih stolpov za obiskovalce, saj so prvega postavili že leta 1934. »Pot med krošnjami je najboljši način, da ljudem pokažemo lepote regije in turistične destinacije Rogla - Pohorje,« pravijo v podjetju Unitur.


»Je izjemno nadaljevanje razvoja doživljajske ponudbe, ki jo v zadnjih letih uvajajo v ponudbo Rogle in Term Zreče. Zato so se v podjetju Unitur razveselili nove doživljajske zanimivosti, ki ne bo ponujala zgolj sprostitve in zabave, temveč bo s trajnostnim konceptom in okoljskimi vsebinami kakovostno dopolnila turistično ponudbo Uniturja, ki je predvsem namenjena gostom in obiskovalcem, ki cenijo in imajo zdrav in aktiven življenjski slog.« ZAK, občina Zreče in Unitur so izjemno ponosni, da se je projekt Pot med krošnjami Pohorje uvrstil med tri finaliste poziva za snovalca 2019. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije