VELIKA ŠKODA

FOTO: Posledice ujme: toča in razcefrana drevesa

Objavljeno 23. junij 2017 21.54 | Posodobljeno 23. junij 2017 21.54 | Piše: Mo. S.

Iz Mozirja se je javil bralec.

Takole je v Mozirju.

MOZIRJE – Današnja vremenska ujma je zajela zlasti severovzhodni del države, o posledicah neurja pa poročajo tudi od drugod. Iz Savinjske doline, natančneje iz Mozirja, se je oglasil bralec Jon Kanjir, ki pravi, da je njihove kraje zajela toča, fotografiral pa je posledice močnega vetroloma, ki je ruval in lomil drevesa.

Tudi uprava za zaščito in reševanje poroča o neurju, ki ga še ni konec. Med drugim o več udarih strel in ter podrtih drevesih in drogovih.

V Ižakovcih na Otoku ljubezni je močan veter podrl pet dreves. Eno od njih je padlo na objekt, zaprla pa so tudi pot vozniku osebnega vozila. Podrto drevje so odstranili gasilci PGD Ižakovci.

Ob 17.08 so na balinišču v Ulici Heroja Zidanška v Mariboru gasilci Poklicne brigade Maribor in gasilci PGD Studenci razžagali in odstranili večje drevo, ki je padlo na športni objekt.

Ob 16.27 je v Prežihovi ulici v Mežici močan veter odkril del strešne kritine na stanovanjski hiši. Gasilci PGD Mežica so okoli 10 kvadratnih metrov strehe prekrili s folijo.

Ob 16.54 je v naselju Šmiklavž pri Taboru, občina Tabor, strela udarila v elektro inštalacijo stanovanjske hiše. Zagorelo ni. Gasilci PGD Loke, Ojstriška vas - Tabor in Kapla - Pondor so temeljito pregledali objekt s toplotno kamero.

Ob 18. uri pa so se v kraju Stročja vas v občini Ljutomer drevesa podrla na streho stanovanjskega objekta ter elektro daljnovod in cestišče. Gasilci PGD Stročja vas so podrto drevje odstranili.

O podobnih težavah pročajo še iz številnih drugih krajev:

image

Kako je pri vas? Uporabite spodnji obrzaec in poročajte!

Deli s prijatelji