ŠTIRINOŽNI PRIJATELJI

FOTO: Osem jih je ostalo brez doma

Po smrti lastnika in odhodu lastnice v bolnišnico so Bela, Lajka, Monika, Rika, Tisa, Tarzan, Pubi in Lofko ostali sami.
Fotografija: Kar osem štirinožnih prijateljev potrebuje nov dom. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Kar osem štirinožnih prijateljev potrebuje nov dom. FOTO: O. B.

Čeprav aktivistki društev za zaščito živali po vsej Sloveniji, med njimi predvsem Društvo za zaščito živali Pomurja, organizirajo različne aktivnosti, tudi sterilizacije in kastracije, za zmanjševanje nezaželenih kotitev in s tem čim manj hišnih ljubljenčkov brez doma, je teh še vedno veliko preveč. K temu prispevajo zlasti neodgovorni lastniki, saj je nekaterim malo mar, kaj se bo zgodilo in kaj se dogaja z njihovimi psi ali mačkami. Žal se pogosto precenijo tudi nekateri dejanski ljubitelji štirinožnih prijateljev, bodisi psov ali mačk, ki pozabljajo, da ne morejo obvladovati prevelikega številna živali. In prav nekaj takega se je zgodilo v Melincih v občini Beltinci, kjer Društvo za zaščito živali Pomurja pospešeno išče nov dom za kar osem psov, ki so ostali sami. Prosijo, naj se javijo pravi prijatelji živali, ki bi posvojili kakšnega štirinožca, ne glede na to, iz katerega konca Slovenije so.  

FOTO: O. B.
FOTO: O. B.
Kot pravi predsednica DZŽP Trezika Cvetko, je zadeva zelo nujna, kajti vedno bolj se bliža zima in tudi to je lahko usodno za štirinožce, če bodo še dolgo sami. Zato si želijo, da bi jim čim prej našli nove domove. Lastnik nesrečnih, a še vedno veselih in očitno zdravih kužkov, je pred dnevi umrl, njegova žena pa je v bolnišnici. Tako so psi ostali sami, na domačem dvorišču.

FOTO: O. B.
FOTO: O. B.
»V društvu smo jim odpeljali hrano, zaenkrat jih oskrbuje sorodnica, ki pa nas prosi, da bi jih naj čim prej odpeljali, ker je tudi sama bolna in ne more hoditi vsak dan k njim. Žal se lastnika prej nista vsega tega zavedala, da ni enostavno imeti toliko psov. Sicer sta primerno skrbela za njih, bili so spuščeni na dvorišču, imajo urejena bivališča. Takšen dom jim tudi želimo najti zdaj, saj si nikakor ne želimo, da bi bili kje privezani ali v boksu, ker tega očitno niso vajeni«, dodaja Cvetkova. »Skratka, psi so vsi prijazni in tak prijazen dom jim želimo najti. Zainteresirani posvojitelji se lahko oglasijo na elektronski naslov dzzpom@gmail.com ali pa na telefonsko številko 040 736 313.«
FOTO: O. B.
FOTO: O. B.


Psi so sicer stari od pet do deset let, med njimi je pet psičk (Bela, Lajka, Monika, Rika,Tisa) in trije samci (Tarzan, Pubi, Lofko). Torej telefon v roke in rešite te prijazne živali, ki vam bodo gotovo zelo hvaležne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije