RAZKOŠJE

FOTO: Nataša Pirc Musar in njen mož za obnovo hiše porabila več sto tisočakov

Ruska dača bo odprta za javnost.
Fotografija: Nataša Pirc Musar in Aleš Musar. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Nataša Pirc Musar in Aleš Musar. FOTO: Mediaspeed

LJUBLJANA – V gornjih Gameljnah pri Ljubljani je dolga leta propadala primestna vila z bogato zgodovino. Pred leti jo je kupil poslovnež Aleš Musar, prenovljena in razglašena za kulturni spomenik lokalnega pomena​ pa je Ruska dača pred dnevi odprla vrata javnosti.

Rusko dačo, ki je bila del stečajne mase podjetja GEC.IN Sončne elektrarne, je leta 2016 na dražbi od slabe banke (DUTB) kupil Musar za 105 tisočakov (izhodiščna cena je znašala 68.500 evrov). Lani so lastniki začeli obnovo v sodelovanju s podjetjem GNOM, ki je specializirano za področje varovanja kulturne dediščine. V obnovo, restavriranje in izvedbo instalacij bo vloženih okrog 200 tisoč evrov, za opremo hiše, vzpostavitev turistične ponudbe in ureditev okolice pa bo vrednost vseh vlaganj blizu 500 tisoč evrov.



Lastnik Ruske dače je podjetje Ruska dača, turizem, d. o. o. V podjetju ima po podatkih Ajpesa delež (14,6 odstotka) tudi nekdanja novinarka in informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar, preostali delež pa podjetje Aulon GMBH, ki ima sedež v Münchnu in ga vodi njen mož Aleš Musar. Rusko dačo, edini primer ruske počitniške hiše tega tipa pri nas, nameravajo oddajati za manjše zaključene družbe, organizirajo pa tudi potovanja.
 
Preberite še:

FOTO: Mož Nataše Pirc Musar kupil princesin rolls-royce



Del ponudbe Ruske dače je tudi možnost najema zgodovinske limuzine rolls-royce phanthom VI, ki ga je leta 1971 za svoje službene in protokolarne potrebe naročila princesa Aleksandra, Musar pa jo je kupil lani na dražbi za nekaj več kot 69.000 evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije