OGNJENI ZUBLJI

FOTO: Na Puhovi domačiji zgorelo enajst prašičev

Zaradi počene žarnice zakoncema Zidarič zgorelo gospodarsko poslopje. Na tleh je bila slama, ki se je vnela, nato se je ogenj razširil na 200 bal.
Fotografija: Uničena je tudi električna napeljava gospodarskega poslopja. FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
Uničena je tudi električna napeljava gospodarskega poslopja. FOTO: Aleš Andlovič

SAKUŠAK - »Tako, pa je šlo 40 let mojega garanja,« nam je ob pogledu na pogorišče gospodarskega poslopja dejala Anica Zidarič iz Sakušaka, zaselka v občini Juršinci.

»Policisti so ugotovili, da je zaradi napake na električni napeljavi zagorela slama za steljo v hlevu, od tam pa se je ogenj razširil na celotno gospodarsko poslopje,« je o predvčerajšnjem uničujočem požaru dejal Miran Šadl z mariborske policijske uprave.
Anica Zidarič nam je v solzah razlagala, da je bila še 20 minut pred požarom v hlevu: »Imeli smo deset majhnih pujskov, čuneki jim rečemo. Nastavila sem jim mleko in zapustila hlev. Slišala sem pok, kot bi nekdo zlomil steklo. Takoj sem stekla proti hlevu. Vse je že bilo v dimu, s telefonom sem poskušala priklicati gasilce. A nikakor nisem mogla vzpostaviti zveze, zato sem pograbila vodovodno cev in poskušala sama pogasiti požar.«
 

Več preberite v tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije