MALA BORKA

FOTO: Mili (2) zdaj pomaga tudi Slovenija

V Skladu Viljem Julijan so sprožili akcijo, da tudi v naši državi pomagamo dveletnici iz Hrvaške.
Fotografija: Mila Rončević. FOTO: Marin Rončević, facebook
Odpri galerijo
Mila Rončević. FOTO: Marin Rončević, facebook

Dveletna Mila Rončević z Reke je zbolela za smrtonosno obliko levkemije, njena edina možnost za preživetje pa je zdravljenje v ZDA. Če kmalu ne bo odšla na zdravljenje, potem bo bitko z rakom kmalu izgubila.
Mila Rončević. FOTO: Marin Rončević, facebook
Mila Rončević. FOTO: Marin Rončević, facebook

V Evropi je ne morejo več uspešno zdraviti oziroma ji pripisujejo zelo majhne možnosti uspeha, medtem ko bi ji utegnili pomagati čez lužo, v filadelfijski otroški bolnišnici.

Ker je Children's Hospital of Philadelphia zasebna bolnišnica, zdravljenje pa eksperimentalno, znašajo stroški zdravljenja po trenutnih ocenah vrtoglavih 2,8 milijona dolarjev. Mati in oče Mile, Sanja in Marin, sedaj prodajata svojo hišo, njuni stari starši pa vikend. V zadnjih dnevih na Hrvaškem poteka odmevna akcija zbiranja denarja za zdravljenje Mile, v kateri so zbrali že polovico potrebnih sredstev, pomagajo pa tudi ljudje iz drugih držav.

Zdaj mali borki pomaga tudi Slovenija 

Hrvaški deklici pa pomaga tudi slovensko Društvo Viljem Julijan. Kot je sporočil predsednik društva dr. Nejc Jelen, je mogoče pri nas pomagati na dva načina.
Prav vsak trenutek z malčkom je pomemben. FOTO: Osebni arhiv
Prav vsak trenutek z malčkom je pomemben. FOTO: Osebni arhiv

Za zdravljenje Mile lahko tudi v Sloveniji pomagamo z donacijami bodisi z nakazilom na TRR očeta: Marin Rončević: HR36 4133 0063 1100 0264 4 (BIC/SWIFT: SKOVHR22), namen: darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević ali pa prek spletne platforme, ki je bila odprta za Milo: https://www.indiegogo.com/projects/for-mila-s-treatment/#/.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije