DOBRODELNI SLOVENCI

FOTO: Mamica malega Krisa: Tega nismo pričakovali niti v sanjah

Odzvali so se pevci, igralci, glasbeniki in športniki.
Fotografija: Mali Kris je združil Slovence. FOTO: Moni Černe
Odpri galerijo
Mali Kris je združil Slovence. FOTO: Moni Černe

KOPER – Devetnajstmesečni Kris Zudich iz Kopra, ki se je rodil z živčno-mišično boleznijo, bije boj za življenje. Slovenija je stopila skupaj za malega borca. Znani in manj znani pridno donirajo za zdravljenje 19-mesečnika. Ta ima le še štiri mesece časa, da se odpravi čez lužo po odmerek pregrešno dragega, a revolucionarnega zdravila. Gre za najdražji enkratni odmerek zdravila do zdaj, a mlada družinica upa, da bo mali Kris nekoč shodil.

Mamica Ana je hvaležna za vsak donirani evro. FOTO: Moni Černe
Mamica Ana je hvaležna za vsak donirani evro. FOTO: Moni Černe
Mati in oče malega Krisa se za vsak donirani evro ljudem srčno zahvaljujeta. »Do petka sva s Krisom na rehabilitaciji v novogoriški Stari Gori, potem se vrneva domov. Da bo odziv ljudi takšen, nismo pričakovali niti v sanjah. Hvala vsakomur, ker uresničujete upanje, da bo Kris ostal z nami,« je povedala Ana Jerak.          

Slovenci stopili skupaj

Čez noč je dobrodelna akcija, ki se je začela pod okriljem društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, presegla svoje okvire, saj se je na pobudo društva odzvalo rekordno število ljudi. Številni znani Slovenci so pozvali svoje sledilce, naj darujejo za malega junaka, in tudi sami so prispevali kak evro. Odzvali so se športniki, glasbeniki, igralci, politiki in ostali vidni predstavniki javnosti. Tudi slovenska odbojkarska reprezentanca se je odzvala na pobudo in pozvala vse navijače, naj pomagajo po svojih najboljših močeh.




Odzvali so se tudi številni drugi slovenski športniki, tudi Luka Dončić in Jakov Fak, ki sta hkrati pozvala tudi svoje športne kolege, naj darujejo. To sta storila brata Dragić, tudi Klemen Prepelič in številni drugi.
Ne samo športniki, tudi slovenski glasbeni izvajalci in igralci so se množično odzvali na zbiranje sredstev. Potekajo številne licitacije del ustvarjalcev.

Ganljiv zapis je delil igralec Roman Končar, ki se sprašuje, kako je mogoče, da neko zdravilo stane dva milijona evrov. Poleg njega se je odzvala tudi pevka Rebeka Dremelj, ki svoje sledilce poziva, naj pomagajo po svojih najboljših močeh.




 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije