DOBRODELNI SLOVENCI

FOTO: Mamica malega Krisa: Tega nismo pričakovali niti v sanjah

Objavljeno 26. september 2019 09.25 | Posodobljeno 26. september 2019 11.45 | Piše: P. K., M. Č.

Odzvali so se pevci, igralci, glasbeniki in športniki. 

Mali Kris je združil Slovence. FOTO: Moni Černe
KOPER – Devetnajstmesečni Kris Zudich iz Kopra, ki se je rodil z živčno-mišično boleznijo, bije boj za življenje. Slovenija je stopila skupaj za malega borca. Znani in manj znani pridno donirajo za zdravljenje 19-mesečnika. Ta ima le še štiri mesece časa, da se odpravi čez lužo po odmerek pregrešno dragega, a revolucionarnega zdravila. Gre za najdražji enkratni odmerek zdravila do zdaj, a mlada družinica upa, da bo mali Kris nekoč shodil.

image
Mamica Ana je hvaležna za vsak donirani evro. FOTO: Moni Černe
Mati in oče malega Krisa se za vsak donirani evro ljudem srčno zahvaljujeta. »Do petka sva s Krisom na rehabilitaciji v novogoriški Stari Gori, potem se vrneva domov. Da bo odziv ljudi takšen, nismo pričakovali niti v sanjah. Hvala vsakomur, ker uresničujete upanje, da bo Kris ostal z nami,« je povedala Ana Jerak.          

Slovenci stopili skupaj

Čez noč je dobrodelna akcija, ki se je začela pod okriljem društva Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki, presegla svoje okvire, saj se je na pobudo društva odzvalo rekordno število ljudi. Številni znani Slovenci so pozvali svoje sledilce, naj darujejo za malega junaka, in tudi sami so prispevali kak evro. Odzvali so se športniki, glasbeniki, igralci, politiki in ostali vidni predstavniki javnosti. Tudi slovenska odbojkarska reprezentanca se je odzvala na pobudo in pozvala vse navijače, naj pomagajo po svojih najboljših močeh.Pomagajte tudi vi:

Včeraj je Slovenija zbrala že rekordnih 307.488 evrov. Seveda pa številka pridno narašča tudi danes. Zdaj pa lahko pomagate tudi s sporočili SMS. Na številko 1919 vpišite besedo KRIS5.

Donacije za zdravilo zolgensma se zbirajo tudi na TRR:

SI56 0510 0801 6627 635
Palčica pomagalčica
Namen nakazila: za Krisa    

Odzvali so se tudi številni drugi slovenski športniki, tudi Luka Dončić in Jakov Fak, ki sta hkrati pozvala tudi svoje športne kolege, naj darujejo. To sta storila brata Dragić, tudi Klemen Prepelič in številni drugi.
Ne samo športniki, tudi slovenski glasbeni izvajalci in igralci so se množično odzvali na zbiranje sredstev. Potekajo številne licitacije del ustvarjalcev.

Ganljiv zapis je delil igralec Roman Končar, ki se sprašuje, kako je mogoče, da neko zdravilo stane dva milijona evrov. Poleg njega se je odzvala tudi pevka Rebeka Dremelj, ki svoje sledilce poziva, naj pomagajo po svojih najboljših močeh.
 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji