PACKA NEMARNA

FOTO: Lepotnemu kirurgu posvinjala stanovanje

Objavljeno 03. november 2018 11.15 | Posodobljeno 03. november 2018 11.23 | Piše: Aleksander Brudar

Franc Planinšek toži nekdanjo radijsko in TV-zvezdnico. Podnajemnica naj bi hodila po predalih, uničila parket.

Anja Bohinc Bojetú je za sodišče in odvetnika nedosegljiva. FOTO: Mediaspeed.net
LJUBLJANA – »Packa nemarna.« Tako je priznani lepotni kirurg Franc Planinšek opisal profesionalno trenerko joge, svetovalko za zdravo prehrano in nekdanjo radijsko in televizijsko zvezdnico Anjo Bohinc Bojetú, s katero se na ljubljanskem okrajnem sodišču tožari zaradi njegovega uničenega stanovanja. S 3939,66 evra težko tožbo od nje zahteva plačilo zapadlih najemnin in odškodnino ter vračilo ključa stanovanja. Bohinc Bojetújeva je, kot trdi tožnik, pred leti z njim sklenila najemno pogodbo za okoli 40 kvadratnih metrov veliko stanovanje v središču Ljubljane. Dogovorila sta se za najemnino 400 evrov na mesec plus plačilo tekočih stroškov. »Bila je strašno koketna,« se je je spominjal potem, ko sta mu jo predstavila prejšnja podnajemnika. Izročil ji je ključ stanovanja in glede na dogovorjeno upal, da bo še ena korektna podnajemnica.
Od Anje Bohinc Bojetú terja za 3200 evrov neplačanih najemnin in 589,66 evra za zamenjano ključavnico. Z obrestmi vred.
image
Anja Bohinc Bojetú je za sodišče in odvetnika nedosegljiva. FOTO: Mediaspeed.net

»Stanovanje je bilo popolno. Vse je bilo na novo urejeno. Kuhinjski in kopalniški elementi. Na novo je bil prepleskan parket, vse na novo,« je opozoril Planinšek in dodal, da je bila avtorica prenove stanovanja znana arhitekturna pisarna Sadar+Vuga. A kot je nadaljeval pred sodnico Martino Hren, je plačala samo prvi znesek, potem pa nič več. »Samo tarnala je, da ni vode, elektrike,« je povedal. Kaj kmalu je ugotovil, da je bil razlog v neplačevanju položnic za elektriko in vodo. Še več. Pogodbe je moral še sam nesti na Finančno upravo RS, čeprav bi to, kot je zatrdil, morala ona. Približno eno leto je Bohinc Bojetújeva bivala v stanovanju, dokler je ni »izgnal«. Še danes se spomni, da ga je enkrat klicala v New York, kjer je bil na konferenci. »Po telefonu mi je nergala, kako si ne more glave umit,« je dodal.

»Usrano do amena«

Šele potem, ko je zapustila stanovanje, je videl, v kakšnem stanju je to. »Svinjak je bil grozljiv,« je bil jasen lepotni kirurg in z nadaljnjimi opisi pojasnil, zakaj jo je opisal kot packo nemarno. Povedal je, da je njen pes Happy »lulal in kakal« po tleh in da je bilo polno »pasjih kocin za kavčem«. Poleg tega je, kot je nadaljeval, uničila predale, ker da je hodila po njih. V kuhinji je bil uničen kuhinjski pult, saj so se videle ureznine od nožev. Nič kaj bolje ni bilo v kopalnici, kjer je bil plesniv parket. »Niti enkrat ni pobrisala za seboj,« je dodal. »Kaj ti bo Sadar+Vuga in obnova, če pa je vse usrano do amena,« se je slikovito izrazil lepotni kirurg, ki je nekdanjo podnajemnico označil »za naduto«.
Franc, tole je nesramno, žaljivo in popolnoma brezobzirno. Zmotilo vas je pet prstnih odtisov na luči.
image
»Tako čisti Anja. Leto dni po vselitvi,« je na facebooku zapisal Planinšek in zraven dodal fotografije. FOTO: facebook

Na vprašanje njegovega pooblaščenca, odvetnika Viktorja Juhanta, kaj pa ogledalo, za katero toženka trdi, da ga je pustila v stanovanju, vredno pa da je bilo 1500 evrov, je odgovoril, da nikakor ni moglo biti toliko vredno. »To je narejeno iz stiropora,« je povedal in dodal, da je bilo kupljeno v Rutarju. Po odhodu Bohinc Bojetújeve je moral stanovanje v celoti prenoviti. Za sanacijo je zapravil 4000 evrov, poleg tega je bil še ob 7000 do 8000 evrov, kolikor naj bi mu dolga povzročila podnajemnica.

Še odvetnik je ne najde

Kakšna pa je druga plat zgodbe? Tako sodišče kot toženkin pooblaščenec Janez Šurk, ki je bil postavljen po uradni dolžnosti, do Bohinc Bojetújeve ne morejo priti. Kot je sodnici pojasnil Šurk, je s svojo stranko poskušal navezati stik in ji je tudi pošiljal pošto na njen naslov v Split, a se ni odzvala. Tako da tudi ne ve, ali je sploh tam. Glede na to, da z njo ni imel kontakta, celotne zadeve za Novice ni mogel komentirati. Toženka je že leta 2015, ko jo je Planinšek na facebooku prvič označil za »packo nemarno«, obtožbe na svoj račun zavrnila. Njegov zapis je označila za popolno laž. Zapisala je, da je za stanovanje skrbela kot za svoje, stroške plačala in da so ga pred odhodom počistile štiri osebe. »Franc, tole je nesramno, žaljivo in popolnoma brezobzirno, kar pišete. Zmotilo vas je pet prstnih odtisov na luči. Komentar mnogo več pove o vas kot o meni. Kužek je zelo majhen in izjemno čist. Morda ste našli kakšno dlako kje. Stanovanje je v čudovitem stanju, kot novo, tako kot ga predstavljate že vse od začetka. Upam, da bo drug najemnik v njem užival in se počutil kot doma.«

V odgovoru na tožbo naj bi sicer, če držijo naše informacije, pisalo, da je Planinšku 1000 evrov nakazal njen bivši mož in da naj bi s tem tudi zaključili celotno zgodbo. »Meni denarja ni prinesel,« je na sodišču zatrdil Planinšek. Na dodatno vprašanje, ali je bil tisočak kdaj nakazan na njegov račun, pa je odgovoril, da računa ne gleda in da ga zanima samo stanje. 
Deli s prijatelji