ŽE KOPLJEJO

FOTO: Jankovićeva Severna vrata vse bliže realizaciji

Objavljeno 20. junij 2017 16.48 | Posodobljeno 20. junij 2017 17.00 | Piše: P. Pa.

Dve stolpnici bosta skupaj tvorili Severna mestna vrata.

LJUBLJANA – Zlatarna Celje je danes začela gradbena dela na zemljišču na Bavarskem dvoru, ki ga je konec leta kupila od družbe Erste Group Immorent. Kdaj bomo ugledali stavbo, ki bo skupaj s hotelom Intercontinental na drugi strani ceste tvorila Severna vrata, še ni jasno.

Če se dela v hotelu Intercontinental, čigar investitor je srbski holding Delta, počasi približujejo koncu, so se v teh dneh na drugi strani ceste, kjer je še prejšnji teden bilo parkirišče, začela gradbena dela. Postavili so zaščitno ograjo, stroji pa so prvič zabrneli prav danes.

image
Po prvotnih načrtih naj bi na Bavarskem dvoru zrasla taka stolpnica. Vir: Immorent

Načrti ostajajo nespremenjeni

V Zlatarni Celje so nam na kratko pojasnili, da so se na Bavarskem dvoru res začela pripravljalna dela. Na vprašanje, do kdaj bo gradnja končana, v Zlatarni Celje odgovarjajo, da to še ni znano, pravijo tudi, da še ni znano, ali bo na tem zemljišču stal hotel ali poslovno-stanovanjski kompleks. Pojasnili so še, da se projekt ne razlikuje od tistega, ki ga je načrtovala družba Immorent.

Po prvotnih načrtih predhodnih lastnikov bi tukaj že moral stati City Tower, ki bi skupaj s hotelom Intercontinental tvoril Severna vrata.  Zoran Janković je konec lanskega leta ob prodaji zemljišča komentiral, da bo najverjetneje novi lastnik na tem zemljišču gradil hotel, kar za poznavalce ni nič nenavadnega, saj ima Zlatarna Celje že izkušnje s takim poslovanjem. Leta 2012 so namreč v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC odprli hotel Plaza, ki je postal del mednarodne hotelske verige Radisson Blu. Immorent je sicer na tem zemljišču načrtoval izgradnjo 21-nadstropne stolpnice, v kateri bi prevladovali poslovni prostori. 

image
Nasproti petzvezdičnega hotela bo najverjetneje stal še en višjerazredni hotel. Foto: Marko Feist

 

Deli s prijatelji