NEURJE IN NEVIHTE

FOTO in VIDEO: Toča klestila po državi, napovedi so takšne

Najprej se je neurje razbesnelo na zahodu države.
Fotografija: Toča bi bila lahko tudi precej velika. FOTO: Facebook Neurje.si
Odpri galerijo
Toča bi bila lahko tudi precej velika. FOTO: Facebook Neurje.si

LJUBLJANA – Zaradi približevanja hladne fronte in poglobitve ciklona nad Genovskim zalivom bodo nevihte z neurjem nastajale tudi ponoči. Najburnejše dogajanje se bo preselilo nad zelo toplo morje, kjer bi lahko nastala močnejša nevihtna linija, ki bi nato z nalivi in močnimi sunki nevihtnega piša lahko prešla večji del Slovenije.

Prometnoinformacijski center voznike poziva, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih. Promet je na teh območjih upočasnjen.

Zvečer vremenoslovci poleg velike toplotne obremenitve napovedujejo nevihte, ob katerih se lokalno lahko pojavi neurje z nalivi, s sunki vetra in točo. Najizrazitejše naj bi bile nevihte na zahodu države, kjer je bilo pestro že v petek.

Iz smeri Avstrije so Goričko že zajele močnejše nevihte s točo in z nalivi. Takšno je bilo stanje v kraju Vidonci.


Zaradi predvidenih obilnejših nalivov lahko povsod nastanejo težave z meteorno vodo in s hudourniškimi vodotoki. Osvežilo se bo, v nedeljo popoldne bodo marsikje v zahodni in osrednji Sloveniji temperature le okoli 20 stopinj Celzija.
Preberite še:

Opozorilo za Slovenijo: neurje, nevihte, močan veter in toča

Več kot osem tisoč udarov strel v dveh urah



Kje grozi toča, lahko preverite tukaj:


V petkovih popoldanskih urah je večji del občine Sevnica zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in s točo, ponekod tudi v velikosti oreha. Gasilci so iz sedmih objektov izčrpali meteorno vodo in s cestišča odstranili več podrtih dreves. V občini Metlika pa je veter odkril ostrešja stanovanjskih hiš in podiral drevesa. Gasilci so odstranili podrta drevesa in prekrili ostrešja štirih stanovanjskih hiš.
Neurje se je razbesnelo na vzhodu. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Neurje se je razbesnelo na vzhodu. Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Zvečer in ponoči je bilo najbolj pestro ob morju, kjer se je iz Italije fronta neviht s številnimi udari strel pomikala proti Istri. Podobno vreme vremenoslovci napovedujejo tudi za danes.
 

Kako je pri vas? Sporočite nam, če vas bo zajelo neurje. Dodajte fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije