NOVI MINISTER

FOTO in VIDEO: Naslednik Prešička ne bo podvzdigoval glasu

Kandidat SD za kulturnega ministra je bolj umirjene sorte.
Fotografija: Dejan Židan je predstavil kandidata za novega ministra. FOTO: STA
Odpri galerijo
Dejan Židan je predstavil kandidata za novega ministra. FOTO: STA

LJUBLJANA – Predsedstvo SD je danes potrdilo predlog stranke, da je njen kandidat za novega ministra za kulturo direktor zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje Zoran Poznič. V SD so s predlogom že seznanili premierja Marjana Šarca, kandidata pa so predstavili tudi na novinarski konferenci, kjer je predsednik SD Dejan Židan dejal, da so si za izbiro vzeli nekoliko dlje časa, zato da zagotovijo primernega kandidata, ki bo skrbel za področje kulture. 

Poznič je poudaril, da bo imel za seboj strokovno podkovano ekipo, ki bo delovala na visoki ravni. »Nisem tiste sorte, ki bi povzdigoval glas, z argumenti lahko rešujemo probleme in potegnemo voz naprej,« je dejal novinarjem. Za državno sekretarko na ministrstvu za kulturo v SD predlagajo Tanjo Kerševan Smokvina​.


Poznič je magistriral s področja videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2008 je bil imenovan za direktorja zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje. Vzpostavil je novo vizijo mesta skozi sintagmo Trbovlje novomedijsko mesto (TNM), v okviru katere se združujejo kreativni potenciali ožje in širše skupnosti ter se povezujejo v globalne trende na področju novih medijev. Glavna manifestacija tega povezovanja je festival novomedijske kulture Speculum Artium.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije