BOMBA

FOTO in VIDEO: Kaj se dogaja v Mariboru: počilo je in se pokadilo

Sirena se je oglasila in označila nevarnost. Po uspešni akciji strokovnjakov smo zaslišali še drugo sireno, ki je oznanila konec nevarnosti.
Fotografija: Onesposobljena pol tone težka bomba. Iz PU Maribor so pod fotografijo pripisali: »Strokovnjaki DENUS so varno onesposobili najdeno 500-kilogramsko letalsko bombo.« FOTO: PU Maribor
Odpri galerijo
Onesposobljena pol tone težka bomba. Iz PU Maribor so pod fotografijo pripisali: »Strokovnjaki DENUS so varno onesposobili najdeno 500-kilogramsko letalsko bombo.« FOTO: PU Maribor

MARIBOR – »Sirene so v Mariboru pravkar naznanile začetek splošne nevarnosti. Intervencija dezaktiviranja bombe v Plinarniški ulici ob železniškem mostu se začenja!«

Tako so okoli 12. ure prek facebooka sporočili iz Mestne občine Maribor. Kot smo poročali, so danes zaradi uničenja 500-kilogramske bombe del Maribora, tistega okoli Plinarniške ulice, evakuirali. Svoje domove so morali zapustiti tisti v radiju 300 metrov od omenjene ulice, v razdalji od 300 do 600 metrov pa je prepovedano zadrževanje na prostem.

Več o tem v članku Akcija v Mariboru, evakuacija zaradi pol tone težke ameriške bombe.

Malo po 13. uri je STA poročal, da je strokovnjakom državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi uspelo na bombi odviti vžigalnik, ne glede na to je evakuacija še vedno veljala.

Ob 13.44 je STA zapisal, da je v Mariboru počilo in se pokadilo, kar naj bi kazalo, da se onesposobljenje še druge bombe bliža koncu.

Približno sedem minut kasneje, torej okoli 13.51, se je oglasila še druga sirena, ki je naznanila, da je razglašene nevarnosti konec.


Evakuacija v Mariboru. FOTO: PU Maribor
Evakuacija v Mariboru. FOTO: PU Maribor

Nekaj utrinkov s kraja je pripravila mariborska policijska uprava – fotografije najdete zgoraj.


Tako je bilo na kraju okoli 11. ure. FOTO: bralec Franjo S.
Tako je bilo na kraju okoli 11. ure. FOTO: bralec Franjo S.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije