LOKALNE VOLITVE

Fajonova ve, zakaj ljudje ostajajo doma

»Ta naporna politična jesen s številnimi volitvami med ljudmi povzroča to, da ostajajo doma.«
Fotografija:  Tanja Fajon FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
 Tanja Fajon FOTO: Jože Suhadolnik

Predsednica SD Tanja Fajon je zadovoljna z izidi prvega kroga lokalnih volitev. Kot je povedala za STA, so kandidati SD dobili 10 županskih mest, še najmanj šest pa se jih je uvrstilo v drugi krog, kar je po njenih besedah »lepa številka«. Ob tem je izrazila prepričanje, da bodo morali naslednjih 14 dni »trdo delati«. Kot je poudarila, so med preostalimi izvoljenimi župani tudi takšni, ki so bili izvoljeni ob podpori SD. Pred drugim krogom ostaja optimistična.

image_alt
Volilna infografika: rezultati županskih volitev za vseh 212 občin. Poiščite svojo

Predsednica druge največje koalicijske stranke je komentirala tudi nizko volilno udeležbo. »Ta naporna politična jesen s številnimi volitvami med ljudmi povzroča to, da ostajajo doma.« Kot je dodala, bi si želela, »da bi več ljudi prišlo na volišča, da bi s tem dali bolj poln mandat vsem, ki jih bodo vodili v svojih krajih in občinah naslednja štiri leta«.

image_alt
Izvoljeni Janković, Macedoni, Dermol, Klugler, Bržan in Gajškova; drugi krog v MB, KR, MS, NG, CE in Krškem (VIDEO, FOTO)

Ob tej priložnosti je pozvala vse, naj se udeležijo tako drugega kroga lokalnih volitev kot tudi referendumov čez sedem dni. »Vsak glas šteje, zato naj se ljudje udeležijo volitev. To je lahko praznik demokracije, ampak samo, če ga res znamo tudi izkoristiti in živeti.« Dejstva, da so na lokalnih volitvah znova marsikje zmagali neodvisni, nestrankarski kandidati, ne razume kot nezaupnice političnim strankam. »Mislim, da je to bolj odraz posameznic, posameznikov, njihovih individualnih uspehov in ekip okoli njih.« Meni, da na lokalnih volitvah pač bolj štejejo imena in obrazi kot pa strankarske liste.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije