POJASNIL, KAJ BI NUJNO POTREBOVALI

Fafanglu prekipelo, na pomoč bi poklical tudi vojsko

Glavni epidemiolog v državi zatrjuje, da so vedno pripravljeni slediti stikom.
Fotografija: Mario Fafangel je pojasnil, da primanjkuje epidemiologov za slednje stikov okuženih. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Mario Fafangel je pojasnil, da primanjkuje epidemiologov za slednje stikov okuženih. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

»Sit nabijanja na nas,« je sporočil Mario Fafangel, predstojnik centra za nalezljive bolezni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (Nijz). »Epidemiologi smo vedno pripravljeni koordinirati sledenje stikov,« je dodal, ob tem pa pojasnil, da bi bilo nujno poskrbeti za namensko plačani kader, tudi vojake, da bi morali slediti vseskozi, poskrbeti za tehnologijo in lokacijo ter za varovanje osebnih podatkov. »Vse to stane, predlagali smo večkrat, čakamo,« je sklenil svoj zapis.



Tokrat pa ni prvič, da se je Fafangel razjezil zaradi iskanja stikov epidemiologov. »Ne razumem, kaj nekateri, ki govorijo o iskanju stikov, želijo povedati, ko 'govorijo o ponovnem iskanju stikov'. Strah me je, da zadevo komentirajo osebe, ki tega niso nikoli (v nobenem kontekstu) izvajale v svojem življenju,« je zapisal pred časom, nato pa opisal, na kakšne težave pogosto naletijo epidemiologi pri sledenju stikov okuženih.

image_alt
Fafangel: Strah me je, da zadevo komentirajo osebe, ki to niso nikoli izvajale


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije