SPLETNA GROŽNJA

Evakuacija kamniške gimnazije: anonimneži napovedali napad na šolo, sledil preplah

Na žalost ni šlo za vajo.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Zaradi spletnih groženj so danes na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik izvedli preventivno evakuacijsko vajo, med katero so policisti, ki so iskali morebitne nevarne predmete, pregledali šolsko poslopje, poroča spletni portal Kamnik.info.

Po spletu so zaznali grožnje, ki bi lahko pomenile napoved napada na šolo, zato je dopoldne vodstvo Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra policiste obvestilo o dvoumnih in anonimnih spletnih grožnjah, s katerim so jih seznanili njihovi dijaki. Kot še poroča portal, je bilo na enem izmed družabnih omrežij včeraj objavljeno nekakšno dvoumno opozorilo, naj dijaki danes raje ne hodijo v šolo, ki mu je bil kasneje v komentarjih dodan še namig o pretresljivem in odmevnem šolskem dogajanju v Združenih državah Amerike.

Policija je preventivno izvedla evakuacijsko vajo vseh učencev, medtem ko so policisti, tudi ob pomoči policijskega psa, ki je izšolan posebej za odkrivanje morebitnih nevarnih predmetov, pregledali šolske prostore. Na koncu se je vse skupaj končalo z zaključkom, da je bila verjetno le potegavščina.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije