BELI PRAH NI BIL NEVAREN

Eugenija Carl: Kljub maski pečeta grlo in nos, oči se solzijo

V regionalnem RTV-centru Koper so prejeli pismo z belim prahom.
Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Na naslov regionalnega RTV-centra Koper je danes prispela pošiljka z belim prahom. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, policija je že zaprla dostop v stavbo sredi Kopra. Osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, so v karanteni, na kraju dogodka pa posredujejo policija in gasilci, so potrdili pri koprski policijski upravi.



Prejem pisma z belim prahom je z zapisom na facebook profilu potrdila novinarka Eugenija Carl, ki je zapisala tudi, da jo kljub maski pečeta grlo in nos, oči pa se ji solzijo. Pošiljko naj bi poslala, po rokopisu sodeč, ista oseba kot vse dosedanje, saj se to ni zgodilo prvič. Carlova je kasneje  povedala, da je bil prejeti beli prah neškodljiv.

V četrtek dopoldan pa namerava vložiti kazensko ovadbo zoper neznanega storilca, kar bo dopolnitev kazenske ovadbe izpred dobrega leta dni zaradi istega kaznivega dejanja.
 

Odziv RTV: najostreje obsojajo ustrahovanje


Tovrstna dejanja oziroma ustrahovanja »najostreje obsojajo« vodstvo Radiotelevizije Slovenija, novinarji in uredniki informativnega programa Televizije Slovenija ter vsi zaposleni, so sporočili iz javnega zavoda.

»Svobodno in neodvisno novinarstvo je eden od temeljnih postulatov demokracije. Opozarjamo, da je v Sloveniji treba okrepiti kulturo javnega dialoga in za vsako ceno ohraniti neodvisnost in avtonomnost novinarskega dela,« so še zapisali.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije