SMETI IN ZLOBNI ZAPISI

Erjavčev dom v Naklem tarča napada (FOTO)

Ponoči so neznanci oskrunili dvoriščno ograjo predsednika Desusa.
Fotografija: Karl Erjavec. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Karl Erjavec. FOTO: Blaž Samec, Delo

Neznanci so ponoči na dvoriščno ograjo, ki varuje dom predsednika Desusa, popisali z rdečim razpršilom. Karl Erjavec je proti neznanemu storilcu podal prijavo, prav tako so na terenu pred njegovo hišo v Naklem že bili kriminalisti.

Napis na dvoriščni ograji, ki je zjutraj pričakal Karla Erjavca. FOTO: Osebni arhiv
Napis na dvoriščni ograji, ki je zjutraj pričakal Karla Erjavca. FOTO: Osebni arhiv
Njegov dom je bil že večkrat tarča napada vandalov. Tokrat se je na ograji pojavil zapis podgana, medtem ko je bilo nedavno na dvorišču napisano Lucifer. Neznanci mu na dvorišče mečejo tudi smeti. To nam je povedal Erjavčev predstavnik za odnose z javnostjo.

Erjavec je za Slovenske novice glede sinočnjega incidenta dejal, da se »nasprotna stran očitno boji, čeprav je umaknil soglasje h konstruktivni nezaupnici, da bi ta dejansko uspela«. Po napadu je razočaran, žalosten in prizadet, ker neznanci posegajo v njegov dom in uničujejo lastnino.

Ali bi država Erjavcu lahko priskrbela dodatno varovanje, v Desusu odgovarjajo, da se niso pozanimali, ali je do varovanja kot kandidat za mandatarja tudi upravičen, a da v vsakem primeru zanj najverjetneje ne bo zaprosil.



Zapis podgana je obsodil tudi predsednik LMŠ Marjana Šarca, ki je na twitterju zapisal: »Vemo, kdo je v 30. letih prejšnjega stoletja poimenoval ljudi s podganami. Očitno smo spet tam. Tole je napis na vratih Karla Erjavca. Najbrž isti, ki so nam očitali, da rišemo kljukaste križe na plakate poslancev SMC. Očitati drugim, kar sam počneš. Tega smo že vajeni.«

Odzval se je tudi Vinko Gorenak (SDS): »Obsojam to, kar se je zgodilo z napisom na vratih dvorišča Karla Erjavca. Pozivam policijo, da naredi vse, da se najdejo storilci in zaščiti Erjavec. Toda pozivam k enakim merilom v primeru napadov na Janeza Janšo in drugih poslancev, ki ne podpirajo KUL.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije