NOVINARSKA KONFERENCA

Epidemija se ne umirja, v Posavski regiji trenutno najhuje

Na popoldanski novinarski konferenci so spregovorili direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar, psiholog Žarko Trušnovec ter vladni govorec Jelko Kacin.
Fotografija: Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice. FOTO: Twitter

Epidemija v Sloveniji še kar ne pojenja. Še vedno smo blizu 30 odstotkom novoodkritih okuženih v 24 urah. V sredo je umrlo 49 bolnikov s covidom 19, skupno do zdaj 1.949. Kot smo že poročali, pa se ukrepi podaljšujejo, šal ali ruta ni več dovolj, obvezna je zaščitna maska.

Preberite še: Ukrepi se podaljšujejo, šal ali ruta ni več dovolj (VIDEO)

Slovenija prva na svetu, a v napačnih kategorijah

 

Razmere najhujše v Posavski regiji


14-dnevna pojavnost na 100.000 prebivalcev je trenutno najvišja v posavski regiji. Da so razmere v regiji resne, kažejo tudi podatki po občinah: samo v Brežicah je bilo včeraj potrjenih 30 okužb, v Krškem 31, v Sevnici pa 19.
 

Veliko povečanje potreb po akutni obravnavi


Anica Hribar, direktorica Splošne bolnišnice Brežice, je povedala, da so se zadnje tri tedne potrebe po akutni obravnavi toliko povečale, da so prenehali sprejemati oskrbovance iz DSO na začasno bivanje, temveč so vse postelje namenili obravnavi akutnih bolnikov.


Dodala je, da 45 postelj, ki jih v bolnišnici zagotavljajo za covid oddelek, predstavlja kar 40 odstotkov vseh posteljnih kapacitet bolnišnice za akutno obravnavo na vseh oddelkih. Skupaj ima bolnišnica na vseh oddelkih 114 postelj.
 

Največji problem je kader, prosti vikend je že uspeh


Kot največji problem bolnišnice je izpostavila  kader. V bolnišnici imajo zaposlenih osem zdravnikov internistov, tri specializante interne medicine in zdravnika urgentne medicine. »Problem, s katerim se srečujemo v bolnišnici, je, da vsa bolnišnična dejavnost poteka v enoviti stavbi, kjer se skupne poti prepletajo za vse oddelke.«



»Trenutno so zaradi okužbe odsotni štirje zaposleni in trije zaradi karantene. Vsak izpad pomeni za tiste, ki ostanejo, veliko dodatno obremenitev. Če lahko vsakemu zagotovimo en prosti vikend, je to že uspeh,« je razložila Hribarjeva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije