SLABE NOVICE

Ekskluzivno: Počivalšek predčasno prekinja predvolilna soočenja

To so res slabe novice za gibanje Povežimo Slovenijo.
Fotografija: Zdravko Počivalšek ima smolo. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Zdravko Počivalšek ima smolo. FOTO: Leon Vidic, Delo

Vladni predstavniki obisk severnega dela osrednjeslovenske regije zaključujejo z javno tribuno na Vrhniki. Vlada je obiskala tudi več podjetij, a po naših informacijah ni šlo vse po načrtu. Kot nam je uspelo izvedeti, se je moral obisku zaradi zdravstvenih težav odpovedati gospodarski minister. Zdravko Počivalšek naj bi bil danes zjutraj pozitiven na testu za koronavirus.

Janša potrdil ministrovo okužbo

Kasneje je tudi predsednik vlade Janez Janša dejal, da pandemije še ni konec: »Tudi za to mizo danes zaradi okužbe manjkata dva ministra, Počivalšek in Černač.« Okužba Zdravka Počivalška je slaba novica tudi za gibanje Povežimo Slovenijo, s katero se Počivalškova stranka podaja na parlamentarne volitve. To namreč pomeni, da se Počivalšek osebno ne bo mogel udeleževati predvolilnih soočenj. 

Stol ministra Počivalška ni ostal prazen, nadomeščala ga je Polona Rifelj. FOTO: N. Č.
Stol ministra Počivalška ni ostal prazen, nadomeščala ga je Polona Rifelj. FOTO: N. Č.

Incident pred javno tribuno

Sicer pa se je pred dogodkom zgodil tudi incident. Na javno tribuno, ki je sicer samo za povabljene, je na vsak način hotel tudi starejši moški, ki je trdil, da je osamosvojitelj Slovenije.

Na javni tribuni FOTO: N. B.
Na javni tribuni FOTO: N. B.

»Sram naj vas bo!« je vpil pri vhodu v Cankarjev dom, nato pa ga je varnostnica odstranila s prizorišča. Območje sicer varuje veliko policistov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije