EKSKLUZIVNO

Dragićeva v Ljubljani gradi hišo (FOTO)

Izpisek iz zemljiške knjige kaže, da je edina lastnica parcele, na kateri raste nova hiša, Svetlana Dragić.
Fotografija: Hiša bo imela najmanj eno nadstropje, glede na okoliški tip hiš, morebiti še mansardo. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Hiša bo imela najmanj eno nadstropje, glede na okoliški tip hiš, morebiti še mansardo. FOTO: A. L.

Dogajanje na nepremičninskem trgu se umirja, a ponekod še vedno kot gobe po dežju vznikajo nepremičnine. Ena vztrajno raste tudi v Zgornji Šiški, investitorja pa razkriva postavljena tabla. Gre za dobro znan priimek iz sveta športa – Dragić.

Če ste pomislili na nekdanjo ženo NBA-košarkarja Gorana Dragića, Majo (dekliški priimek Kalamanda), ste se nekoliko prenaglili. V polju investitor je namreč navedena Svetlana Dragić, ki je žena tri leta mlajšega Goranovega brata Zorana.

image_alt
Poglejte, kje bo hišo gradil Magnifico (FOTO)

Bili smo na kraju

Gradbeno dovoljenje je bilo izdano pred dobrim letom, na kraju, kjer raste enostanovanjska hiša, pa je zaenkrat videti, da bo precej podolgovata hiša imela pritličje in še vsaj še eno nadstropje. Ali se bodo gradbinci na tej višini ustavili, bomo šele videli. Še vsaj eno nadstropje oziroma mansarda, glede na tip sosednjih hiš, pa ne bi bilo nič nenavadnega. Vsekakor bo prostora za Zorana, Svetlano ter otroka Marka in Ano dovolj.

Kaj pokaže zemljiškoknjižni izpisek

Izpisek iz zemljiške knjige kaže, da je edina lastnica parcele, na kateri raste nova hiša, Svetlana Dragić, s hipotekami ali čim drugim pa ni obremenjena. Zanimivo je še sledeče: Svetlanin naslov, ki je naveden ob njenih podatkih o investitorju, je v znanih Tacenskih blokih. Lastnik tega 56 kvadratnih metrov velikega stanovanja je Zoran, vendar je iz podatkov razvidno, da je on prijavljen v drugem stanovanju, sicer v isti mestni četrti. Gre za skoraj 83 kvadratnih metrov veliko stanovanje, katerega lastnik pa je Marinko Dragić, oče omenjenega košarkarja. Spet: uradno prebivališče Marinka je nedaleč stran od parcele, na kateri raste nova hiša Svetlane Dragić, v Kosezah. Sicer pa na nobeni od obeh nepremičnin v Tacnu ni vpisane nobene hipoteke.

image_alt
Sin Gregorja Viranta hodil na to prestižno šolo v ZDA, zdaj je oče sporočil tole

Dragić v gradbene posle?

Javne podjetniške evidence razkrivajo, da je Zoran Dragić danes registriran kot poklicni športnik, najdemo pa ga tudi med družbeniki pri investicijskem podjetju Sindrom, katerega direktor je Andrej Ramovž (poleg Dragića in Ramovža sta družbenika še Sašo Puntarić in Jerneja Čemažar). Na istem naslovu se nahaja tudi znameniti Horse's Pub, ki je pravzaprav poslovna enota podjetja Sindrom. V zadnjih letih je sicer Ramovža zaslediti kot investitorja v gradbenih poslih.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije