TEKMOVANJE

Ekokviz je tekmovanje, a tudi zabava

Zmagali učenci s Spodnje Polskave pred vrstniki iz Sv. Tomaža.
Fotografija: Zmagovalci s Spodnje Polskave so iz rok Gregorja Cerarja, nacionalnega koordinatorja programa Ekošola kot slog življenja, prejeli tudi prehodno zastavo ekofaca 2018.
Odpri galerijo
Zmagovalci s Spodnje Polskave so iz rok Gregorja Cerarja, nacionalnega koordinatorja programa Ekošola kot slog življenja, prejeli tudi prehodno zastavo ekofaca 2018.

LJUBLJANA – Z državnim finalnim tekmovanjem, ki je potekalo na OŠ Dravlje, se je zaključil letošnji Ekokviz. Na tekmovanju v ekoznanju se je pomerilo 2850 osnovnošolcev, učencev šestih, sedmih in osmih razredov s 134 slovenskih osnovnih ekošol. Med 12 ekipama so bili v ospredju štajerski šolarji, ki so jim pripadla štiri prva mesta. Zmagala je ekipa Ekofrajerji 1 z OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava. Drugo mesto je zasedla ekipa Ekosrajce 4 z OŠ Križevci, tretje je pripadlo drugi ekipi OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava z imenom Ekofrajle 13. Zmagovalnim ekipam je v imenu Telekoma Slovenije, ki je že deseto leto zapored soorganizator Ekokviza, čestitala Nelida Turk, predstavnica Telekoma Slovenije, in jim predala tudi donacijo za ekološke naložbe v višini 5000 evrov.

Navijači so bodrili vrstnike.
Navijači so bodrili vrstnike.

Dvanajst najboljših ekip z regijskih tekmovanj se je uvrstilo na finalni turnir, pred tem so se ekipe s 134 osnovnih šol pomerile prek računalnika v poznavanju treh vsebinskih sklopov (okoljski odtis, trajnostna mobilnost ter učinkovita raba energije in obnovljivi viri energije). Na državno tekmovanje se je uvrstilo osem ekip, ki so dosegle največ točk v posamezni regiji, ter štiri dodatne, ki so skupno zbrale največ točk. Ustni del tekmovanja je nato potekal v živo na odru v OŠ Dravlje, ekipe pa so se med seboj pomerile v igri hitri prsti.

Drugo mesto je zasedla ekipa Ekosrajce 4 z OŠ Križevci.
Drugo mesto je zasedla ekipa Ekosrajce 4 z OŠ Križevci.

Zmagovalnim ekipam je pokale izročil častni gost, kajakaš na divjih vodah, dobitnik srebrne olimpijske kolajne v Riu Peter Kauser. Izrazil je navdušenje nad letošnjo izbiro aktualnih tem, ki učencem na zabaven način približa vsebine o odgovornem ravnanju z okoljem, kar otrokom omogoča, da pridobljeno znanje uporabijo tudi v vsakdanjem življenju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije