ZELENO IN DIŠEČE

Državni zbor za rože vsak mesec preko 1500 evrov

Objavljeno 23. april 2019 21.15 | Posodobljeno 23. april 2019 21.15 | Piše: A. L.

Za dve leti so sklenili pogodbo, vredno okvirnih 36.550 evrov.

Državni zbor. FOTO: Andreja, bralka poročevalka
LJUBLJANA – Državni zbor RS (DZ) je prek javnega naročila v začetku leta sklenil pogodbo o dobavi cvetličnih aranžmajev z velenjskim podjetjem PUP Velenje. Kot je razvidno, so dobavitelja izbrali po postopku naročila male vrednosti, pogodba pa je na podlagi ocenjenih količin vredna kar 36.550,41 evra (cena že vključuje davek na dodano vrednost) ali malenkost več kot 1500 evrov za vsak mesec.

Javno dostopna pogodba, ki jo je za PUP Velenje podpisal direktor Janez Herodež, kaže, da bo podjetje s sedežem v Velenju, poskrbelo za:

– aranžmaje (ob svečanih dogodkih in posebnih dogodkih, ob obiskih pomembnih tujih in domačih gostov, za veliki salon, sejne sobe, žalni aranžmaji) in nasade (dekoracijski za mali salon, cvetlični sezonski v avli pred veliko dvorano, v sejni sobi, pri pultu sprejemne recepcije);
– trajne zelene in cvetoče okrasne rastline, vključno z njihovim vzdrževanjem (zalivanje, dognojevanje in negovanje) in
– šopke in žalne vence.Kar pa zdajšnja ponudba ni vključevala, a bo DZ kljub temu naročil, bodo Velenjčani smeli dodatno zaračunati, pri tem pa bodo morali upoštevati popust 29 odstotkov (takšen je določen v zdajšnji ponudbi) glede na cene v veljavnem ceniku. Zanimiva pa je tudi določba, da naročnik v nobenem primeru ne zagotavlja, da bodo razpisane količine tudi dejansko naročene. To pomeni, da utegne DZ zapraviti manj, kot je trenutna okvirna vrednost. Preverimo ob izteku pogodbe.
Deli s prijatelji