KORONAVIRUS V SLOVENIJI

Država ohromljena, a trgovine še ostajajo odprte

Slovenski trgovci poudarjajo, da razlogov za kopičenje zalog ni, so pa nekateri spremenili delovni čas.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

Zaradi epidemije koronavirusa in vladnih ukrepov se od danes življenje v Sloveniji ustavlja. A kljub zaprtim vrtcem in šolam in lokalom bodo trgovine ostale odprte. Slovenski trgovci poudarjajo, da razlogov za kopičenje zalog ni, so pa nekateri spremenili delovni čas.
 

Velika nakupovalna središča spremenila urnik obratovanja


Nekatera velika nakupovalna središča, kot so ljubljanski Citypark, Center Vič, mariborski Europark in celjska Citycenter in Planet Tuš, so tako spremenila urnik obratovanja in so odprta od 10. do 18. ure, ob nedeljah pa bodo zaprta.
 

Tuš in Lidl s spremenjenim delovnim časom 


Tuš hipermarket v Planetu Tuš Celje deluje po nespremenjenem delovnem času od ponedeljka do sobote med 8. in 21. uro ter ob nedeljah med 8. in 15. uro. V Tušu pa so skrajšali delovni čas nakupovalnih centrov, kjer so poleg njihovih trgovin še drugi najemniki in ponudniki. Tako bodo odprti od ponedeljka do sobote med 10. in 18. uro, ob nedeljah pa bodo zaprti. Se pa od ponedeljka spreminja tudi delovni čas Tuševih dežurnih trgovin, ki bodo od ponedeljka do sobote odprte od 8. do 20. ure, ob nedeljah pa od 8. do 12. ure.



V Lidlu Slovenija so sporočili, da bodo od torka, 17. marca, do preklica njihove trgovine poslovale s spremenjenim delovnim časom in sicer od ponedeljka do sobote od 8.30 do 18. ure in ob nedeljah od 8. do 12. ure. V ponedeljek, 16. marca, pa bodo njihove trgovine odprte do 18. ure.
 

Prilagodili tudi delovni čas trgovin Spar in Interspar


Restavracije Interspar so že zaprte, za trgovine Spar in Interspar pa od torka, 17. marca, veljajo naslednji delovni časi: trgovine Spar in Interspar so od ponedeljka do sobote odprte od 10. do 18. ure in ob nedeljah od 8. do 12. ure. Trgovine Interspar bodo ob nedeljah odprte od 9. do 15. ure.

Preberite še: Spletne trgovine bodo pregorele
»Obvarujte ljudi okrog sebe, namesto da se križem kražem gibate in ogrožate vse«

V Mercatorju se za spremembo delovnega časa trgovin za zdaj niso odločili. Iz Hoferja pa so sporočili, da bodo njihove trgovine s 17. marcem obratovale s krajšim delovnim časom. Od ponedeljka do sobote od 8.30 do 17.00 ter v nedeljo od 8.30 do 12. ure.



Podobno velja tudi za E.Leclerc v Ljubljani, pa tudi iz Eurospina Slovenija sporočajo, da vse njihove poslovalnice obratujejo po nespremenjenem delovnem času.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije