HUDA URA

Drevesa zaprla ceste, gasilci ponovno v akcijo

Objavljeno 25. julij 2017 23.01 | Posodobljeno 25. julij 2017 23.14 | Piše: Mo. S.
Veter je danes podrl nekaj dreves in izpred vrtca odnesel trampolin.
Fotografija je simbolična.

LJUBLJANA – Vreme nam je tudi danes ponagajalo, uprava za zaščito in reševanje namreč poroča o več podrtih drevesih in zalitih cestah.

Izpostavili pa so tudi zanimiv podatek iz Posočja: na Mostu na Soči je sunek vetra proti večeru s seboj odnesel trampolin izpred vrtca.

Ob 19.15 so v Rimskih Toplicah v občini Laško gasilci PGD Rimske Toplice razžagali in odstranili podrto drevo s cestišča, enako delo pa so imeli tudi na cesti Metlika–Črnomelj ter na cesti Otovec–Talčji Vrh v občini Črnomelj.

Iz portoroškega hotela Metropol so morali črpati vodo.

Malo pred 20. uro pa je na cestišče v naselju Male Poljane v občini Škocjan meteorna voda naplavila les in pesek. Delavci cestnega podjetja CGP Novo mesto so ga očistili.

O podrtih drevesih poročajo tudi iz krajev Arto v občini Sevnica in Ulice Sadež v Črnomlju, medtem pa so morali nekaj vode prečrpati tudi v Tržišču v sevniški občini.

Potrebujemo več dežja

Kot kaže, je nekaj dežja vendarle dobil tudi presušeni jugovzhodni del države, a to zagotovo še ni dovolj, da bi popravilo katastrofalne sušne razmere. Več o tem lahko preberete na tej povezaviimage.

Kako je pri vas? Uporabite spodnji obrazec, vaše fotografije bomo z veseljem objavili.

Deli s prijatelji