»KAKO BI SE VI POČUTILI?«

Drama v parlamentu: takole je protestiral mladi poslanec SDS (VIDEO)

Ni mu bilo všeč, kako ga je naslavljala Mojca Šetinc Pašek.
Fotografija: Andrej Hoivik. FOTO: RTV Slovenija
Odpri galerijo
Andrej Hoivik. FOTO: RTV Slovenija

Odbor DZ za kulturo je danes zavrnil predlog SDS za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu sprememb zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), po katerem prispevek RTV ne bi bil več obvezen. Po mnenju Andreja Hoivika iz SDS pa novinarji in uredniki na RTVS ne spoštujejo veljavnega zakona o RTVS. Mojca Pašek Šetinc (Gibanje Svoboda) je njegove trditve zavrnila. Po njeni ugotovitvi je edini namen SDS, da osrednja javna medijska institucija finančno shira. Vendar RTVS po njenih besedah ni le informativni program, ampak zagotavlja kakovostne izobraževalne in kulturne oddaje, prav tako pa tudi kakovostno lastno produkcijo, namenjeno otrokom, mladostnikom in starostnikom.

Hoivik: Kako bi se vi počutili ...?

Na seji odbora je med Šetinc Paškovo in Hoivikom znova završalo. Poslanca je namreč zmotilo, da ga nekdanja novinarka imenuje 'mladi kolega'. »Res je, da sem rojen leta 1993, prosim pa, da me nehate naslavljati z 'mladi kolega'. Jaz nisem noben mladi kolega, ampak kolega, tako kot ste vi kolegica. Kako bi se vi počutili, če bi vam jaz rekel 'starejša kolegica'?« je protestiral Hoivik.

Odzval se je tudi Hoivikov strankarski kolega Žan Mahnič, ki je prepričan, da je omenjeni poslanec Šetinc Paškovi všeč in da bi jo moral povabiti na kavo.

To pa ni prvič ta teden, da je završalo med Šetinc Paškovo in Hoivikom. Podrobnosti preberite v članku na tej povezavi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas