OBSTRUKCIJA

Drama v državnem zboru: Tomićeva in Šarec napadla Zorčiča

Poslanka Levice je prepričana, da je izdal opozicijo in državljane.
Fotografija: Igor Zorčič, predsednik državnega zbora FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Igor Zorčič, predsednik državnega zbora FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Poslanci opozicijskih poslanskih skupin LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP obstruirajo glasovanja na današnji seji državnega zbora, med katerimi je predvideno odločanje o ustavnem sodniku ter zakonodajnih predlogih o dohodnini in igrah na srečo. Tako so glasovanje prepustili koaliciji ter podpornikom koalicije SNS in poslancema narodnosti. Sklepčnost je zagotovil nepovezani poslanec in predsednik državnega zbora Igor Zorčič, kar je razjezilo opozicijske poslance.

Na družbenih omrežjih so se med drugim oglasili Violeta Tomić, Marjan Šarec in Miha Kordiš. Ti so prepričani, da jih je Zorčič izdal.

Predlog novele zakona o dohodnini, ki med drugim prinaša zvišanje splošne olajšave in zato višje neto plače za vse, gre v nadaljnji postopek. Da je primeren za nadaljnjo obravnavo, je danes ob obstrukciji večjega dela opozicije menilo 43 poslancev, proti so bili trije. Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi pa je bil po besedah premierja Janeza Janše v prvi obravnavi soglasno sprejet.

Zorčič je v odzivu zavrnil očitke, da sodeluje s koalicijo, in pojasnil, da predsednik državnega zbora pri odločanju o obstrukciji ni tako svoboden kot ostali poslanke in poslanci, saj mora organizirati sejo in delo. Poleg tega je poslansko skupino nepovezanih poslancev že vnaprej seznanil, da sam seje ne bo zapustil, poroča STA.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije