ČRNO NA BELEM

Dopolnilno delo vladnih funkcionarjev: razkrivamo, kdo so in kdo jih še plačuje

Edini minister, ki dela še pri dveh delodajalcih, je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.
Fotografija: Člani vlade Roberta Goloba. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Člani vlade Roberta Goloba. FOTO: Jure Eržen, Delo

Komisija vlade za administrativne zadeve in imenovanja je v tem mandatu za opravljanje dopolnilnega dela izdala soglasja štirinajstim vladnim funkcioniram. Ministri, ki poleg ministrovanja opravljajo še dopolnilno delo, so Danijel Bešič Loredan, Darjo Felda, Igor Papič, Asta Vrečko in Emilija Stojmenova Duh, so odgovorili z Ukoma.

Iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom) so sporočili, da lahko minister za zdravje Danijel Bešič Loredan strokovno zdravniško dejavnost na področju ortopedije v Kirurgiji Bitenc opravlja štiri ure na teden, štiri ure tedensko pa še v Zasebnem zdravstvenem zavodu Medicinski center Šalara.

Vsi na fakultete

Minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda lahko opravlja pedagoško oz. raziskovalno delo na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, in sicer v skupnem obsegu osem ur tedensko.

Dopolnilno delo lahko opravlja tudi minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič. Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani opravlja pedagoško oz. raziskovalno delo, in sicer osem ur tedensko.

Vrečkova le štiri ure na teden

Pedagoško oz. raziskovalno delo opravlja tudi ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh. Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani lahko dopolnilno delo opravlja osem ur tedensko.

Ministrica za kulturo Asta Vrečko ima dovoljenje za opravljanje raziskovalnega dela na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, vendar ne več kot štiri ure tedensko.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije