CEPLJENJE

Dolge vrste in enormno povpraševanje, ponekod že zmanjkalo cepiva

Velika gneča je pred cepilnimi centri.
Fotografija: Tako so pred dnevi čakali na cepljenje na Metelkovi v Ljubljani. FOTO: Janja, bralka poročevalka
Odpri galerijo
Tako so pred dnevi čakali na cepljenje na Metelkovi v Ljubljani. FOTO: Janja, bralka poročevalka

Od odločitve vlade, ki je obdobje, po katerem lahko cepljeni z vektorskimi cepivi osvežitveni odmerek cepiva proti covidu 19 prejmejo že po dveh mesecih, se pred cepilnimi centri vijejo dolge vrste. Ponekod je cepiva v teh dneh začasno celo zmanjkalo. Direktor ZD Ajdovščina Egon Stopar je povedal, da jim je zmanjkalo Pfizerjevega cepiva. Kot je pojasnil, se je v tem tednu s tretjim odmerkom cepilo več ljudi kot prej v celotnem oktobru.

Enormno povpraševanje 

Zaradi težav s shranjevanjem ne morejo imeti prevelikih zalog, zato so danes v Ajdovščini cepili le naročene. Za nenaročene pa bo cepivo spet na voljo od ponedeljka. Informacije o cepljenju redno objavljajo na spletni strani ZD Ajdovščina.

Preberite še: 

image_alt
Pred zdravstvenimi domovi se vijejo dolge vrste, kaj se dogaja? (FOTO)

Da je povpraševanje po cepivih enormno, pravi tudi direktorica ZD Nova Gorica Petra Kokoravec. Kot so zapisali na spletni strani ZD Nova Goriva, bo potekalo cepljenje za nenaročene s Pfizerjevim cepivom v ponedeljek, 8. novembra, od 15. ure do 17.20 in od 18. do 20. ure, v torek od 7.30 do 11.20 in od 12. ure do 14.30, v četrtek od 9. ure do 11.20 ter v petek od 9. ure do 11.20. S cepivom Moderne pa bodo cepili v četrtek, 11. novembra, od 12.30 do 14.30. Cepljenje poteka v sejni sobi MO Nova Gorica. Cepiva je dovolj in ga ne bo zmanjkalo, zato ni potrebe po čakanju v dolgih vrstah. Za prejem poživitvenega odmerka se lahko zainteresirani prijavijo na elektronski naslov cepljenje@zd-go.si in prejeli bodo termin. Za prvi odmerek cepiva pa se prijavijo prek spletne strani zdravstvenega doma kot doslej.

UKC Maribor: cepiva imamo dovolj

Povečanje interesa za cepljenje proti covidu 19 so v tem tednu zaznali tudi v UKC Maribor, kjer pa imajo dovolj cepiva. Zaradi povečanega interesa bo cepilni center v UKC ponovno odprt tudi ob vikendih, in sicer ob sobotah in nedeljah od 8. do 16. ure. Cepljenje je možno le s cepivom Pfizerja, možno je brez predhodnega naročanja.

Preberite še: 

image_alt
Ste cepljeni z vektorskim cepivom? To je sprememba glede poživitvenega odmerka

Tudi v ZD Brežice imajo dovolj cepiva, v teh dneh pa opažajo predvsem povečano zanimanje za tretji odmerek. Rahlo se je povečalo tudi zanimanje za prvi odmerek, je povedal direktor Dražen Levojević. V Brežicah cepijo tudi v tamkajšnji splošni bolnišnici, a le še tiste, ki pridejo po drugi odmerek, in tiste, ki izrazijo izrecno željo. Po besedah direktorice Anice Hribar imajo cepiva dovolj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije