NOVI KORONAVIRUS

Dobre novice iz UKC Ljubljana: trije z intenzivne nege v postopku odvajanja od ventilatorjev

Upajo, da bo kdo od njih v naslednji dneh že samostojno dihal.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

Na kliniki za infekcijske bolezni UKC Ljubljana je danes hospitaliziranih 42 bolnikov s covidom-19, od tega 32 bolnikov na navadnem oddelku in 10 v intenzivni enoti.

Pri tem pa zdravnica Mateja Logar s klinike za infekcijske bolezni pojasnjuje: »Od teh, ki so intenzivni enoti, se pri treh stanje izboljšuje in so v postopku odvajanja od ventilatorjev. Upam, da bo naslednjih dneh lahko že kdo izmed njih samostojno dihal. Za zdaj poteka vse po relativno optimističnih načrtih oziroma pričakovanjih, bomo pa videli čez vikend, kakšno bo stanje in ali bo ta trend še vedno tako ugoden.«

»Na Kitajskem se je pokazalo, da se jim je po 12 dneh striktnih ukrepov stanje začelo umirjati. Mi smo zdaj pri 10 dnevu in vikend bo tisti, kjer se bo pokazalo, kako bo. Nekaj ljudi je bilo namreč še v stiku, odkar smo uvedli ukrepe, in ti še vedno lahko zbolijo. Po 14 dneh od uvedbe ukrepov se bo videlo, v katero smer gremo,« je še dodala.

V UKC Ljubljana je trenutno na voljo 138 ventilatorjev. Deset jih je za paciente s covidom-19 v uporabi, pripravljenih imajo oziroma jih pripravljajo še 38. Številko bodo prilagajali epidemiološki situaciji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije