ZIMSKO VREME

Dobra novica za ljubitelje snega: Slovenijo bo pobelilo še ta teden

Temperature so se ponekod spustile do 8 stopinj pod ledišče.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Po današnjem mrzlem jutru, ko so se temperature spustile do skoraj –8 stopinj v Kočevju, bo hladneje tudi v noči na četrtek. Nato bodo v noči na petek padavine zajele vso Slovenijo, pri čemer se bo na severu meja sneženja spustila do više ležečih dolin, po nižinah pa snega ni pričakovati. Pristojni voznike opozarjajo na previdnost.

»Noč je bila jasna, zrak pa dokaj suh v višinah, zato se je lahko ob mirni noči močno ohladilo. Najhladneje je bilo v krajih, kjer je pozno nastala megla ali pa je ni bilo, kjer se je torej najdlje ohlajalo, recimo v Kočevju,« je za STA vremensko dogajanje v zadnji noči opisal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje Andrej Velkavrh.

V noči na četrtek bodo temperature še pod ničlo, nato pa v prihodnjih dneh tako nizkih temperatur ni pričakovati, saj bo precej oblačno, zračna masa pa ne bo tako zelo hladna.

Meja sneženja se bo spustila

V četrtek popoldne se bodo padavine začele pojavljati predvsem v zahodni polovici države in se bodo v noči na petek razširile nad vso Slovenijo. V noči na petek se bo meja sneženja spustila, a kot zdaj kaže, le do više ležečih dolin na severu Slovenije.

Sledili bodo oblačni dnevi z občasnimi padavinami, ponekod lahko tudi sneži, a po nižinah je to bolj malo verjetno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije