TRI PRIJAVE

Dobili potrdilo, čeprav se niso cepili

Prijave zdravstvenemu inšpektoratu za cepilne centre v ZD Krško, ZD Brežice in Zdravstveni zavod Zdravje Ljubljana.
Fotografija:  FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
 FOTO: Leon Vidic, Delo

Zdravstveni inšpektorat je konec meseca julija 2021 prejel tri prijave, ki so se nanašale na domnevno izdajo potrdil o cepljenju osebam, ki sploh niso bile cepljene. Prijave so se nanašale na cepilne centre ZD Krško, ZD Brežice in Zdravstveni zavod Zdravje Ljubljana.

»Vse tri prijave so bile odstopljene v obravnavo policiji, saj navedeno ravnanje predstavlja sum storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin oziroma goljufije,« so sporočili z inšpektorata.

Tiskovni predstavnik generalne uprave policije Drago Menegalija je potrdil, da je policija v zadnjem obdobju prejela več prijav od zdravstvenega inšpektorata. Prijave se nanašajo na različna območja Slovenije, zato jih obravnavajo krajevne policijske postaje, ki preverjajo, ali obstajajo razlogi za sum, da so bila storjena različna kazniva dejanja. »Glede na trenutno fazo postopka pa več podatkov ne moremo posredovati. O ugotovitvah bo policija v konkretnih primerih obveščala pristojno državno tožilstvo,« je sporočil Menegalija.

Policija sicer po njegovih navedbah ne vodi statistike na način, da bi beležila individualne podatke o ponarejenih PCR-testih, potrdilih o prebolelosti in potrdilih o cepljenju. Obravnava pa vse razloge za sum storitve kaznivih dejanj.

Kot smo že poročali, policija preverja tudi domnevno podkupovanje medicinskega osebja. Namesto cepiva so uporabljali fiziološko raztopino. Več o tem preberite v spodnjem članku.

image_alt
Zdravniku 350 evrov za potrdilo o cepljenju?!


Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije