ANKETA

Dober teden pred volitvami SDS ostaja v prepričljivem vodstvu

Velik del volilnih upravičencev je še neopredeljenih. 
Fotografija: Miru Cerarju ne kaže najbolje pred volitvami, veliko bolje pa Janezu Janši. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Miru Cerarju ne kaže najbolje pred volitvami, veliko bolje pa Janezu Janši. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

LJUBLJANA – Najnovejša javnomnenjska raziskava, ki jo je za Radiotelevizijo Slovenija izvedla Mediana, je pokazala, da na prvih treh mestih ni spremembe. Če bi bile volitve v soboto, bi največ glasov, 15 odstotkov, dobila SDS. Sledila bi ji Lista Marjana Šarca (LMŠ) z 10,3 odstotka in SD s 4,8-odstotno podporo, je danes poročal Radio Slovenija.

Po izidih raziskave prvim trem strankam sledijo SMC s 4,3 odstotka, Desus s 4,2, Levica s 4,1, NSi s 3,6, Slovenska nacionalna stranka s 3,4, Stranka Alenke Bratušek s tremi odstotki, Slovenska ljudska stranka z dvema, Piratska stranka z 1,2, stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije z 1,1 in Lista Novinarja Bojana Požarja z enoodstotno podporo.

Vsem drugim strankam so anketiranci namenili manj kot en odstotek podpore. Še vedno je največji delež neopredeljenih, to je 22,8 odstotka.

Med tistimi, ki menijo, da se bodo volitev udeležili, ima največjo podporo SDS, in sicer 20 odstotkov. Skoraj pol manj ima podpore LMŠ, dobrih 11 odstotkov. Na tretjem mestu je SD.

Raziskava, ki jo je Mediana opravila v tem tednu, je zajela 1123 anketirancev.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije