PROMETNE INFORMACIJE

Do 25. avgusta bo zaprt priključek Ljubljana Vič na južni ljubljanski obvoznici

Na južni ljubljanski obvoznici bo od srede zaradi rekonstrukcije zaprt priključek Ljubljana Vič.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

Na južni ljubljanski obvoznici bo od srede zaradi rekonstrukcije zaprt priključek Ljubljana Vič. Priključek bo zaprt v obe smeri, zapora bo trajala do 25. avgusta, so sporočili iz Darsa.

Dela na priključku Ljubljana - zahod (Vič) so stekla junija letos in obsegajo tudi ureditev priključevanja na križišču s Tržaško cesto.

Kljub zoženju posameznih krakov priključka promet trenutno poteka v vseh smereh, delno oviran je predvsem del priključka v podvozu avtoceste, so na spletni strani v okviru prometne napovedi pojasnili na Darsu.

»Zaradi preplastitve vozišča pa je od vključno 16. avgusta do vključno 25. avgusta 2023 predvidena popolna zapora priključka,« so ob tem poudarili.

Kot so pojasnili na Darsu, pogodbena vrednost preureditve krakov priključka Ljubljana - zahod (Vič) z ureditvijo priključevanja na Tržaško cesto v Ljubljani znaša 2,85 milijona evrov brez DDV. Na podlagi sklenjenega sporazuma o sofinanciranju stroškov rekonstrukcije priključka bo Dars prispeval 77 odstotkov sredstev, Direkcija RS za infrastrukturo 11 odstotkov in Mestna občina Ljubljana pa 12 odstotkov.

Pogodbeni izvajalec del je ljubljanska družba PZG.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije