VREME

Do 22 stopinj, nato velik preobrat

V petek se bo pooblačilo, prihajajo padavine.
Fotografija: Naslednji teden bodo temperature bolj primerne temu letnemu času. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Naslednji teden bodo temperature bolj primerne temu letnemu času. FOTO: Getty Images

LJUBLJANA – Te dni uživamo pravo spomladansko vreme. Po napovedih vremenoslovcev agencije za okolje (Arso) bo danes in jutri pretežno jasno. Danes bo topleje na zahodu, jutri pa na vzhodu države.

Danes bodo najvišje dnevne temperature od 12 do 15, na Goriškem okoli 18 stopinj Celzija. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter.

V četrtek bodo najnižje jutranje temperature od –4 do 1, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 14 do 19, na vzhodu pa celo do okoli 22 stopinj Celzija. Čez dan bo zapihal zahodni do jugozahodni veter.

V petek se bo oblačnost povečala, čez dan bodo kratkotrajne padavine, delno plohe. V soboto bo na Primorskem precej jasno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno in hladneje. V petek bo najvišja dnevna temperatura do okoli 13, v soboto pa 10 stopinj Celzija.

Napoved za naslednje dni. FOTO: Arso
Napoved za naslednje dni. FOTO: Arso

Naslednji teden prihaja še občutnejša ohladitev, temperature bodo čez dan na severozahodu države za več kot 10 stopinj Celzija nižje kot te dni in bodo med 4 in 7 stopinjami Celzija. Bolj oblačno bo, za torek so padavine napovedane za vso državo, v osrednjem delu in na jugu pa tudi za četrtek.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije