NASPROTNI UČINEK

Diskriminacija: če plačate z vavčerjem, zaračunajo več?!

Nekateri ponudniki so v primeru koriščenja turističnih bonov svoje cene zvišali.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

Slovensko javnost je te dni razburila vest, da nekateri ponudniki turističnih nastanitev v primeru, da družina ali posameznik koristi turistični bon, ki ga je obljubila vlada, končno ceno zaračunajo tudi do 30 odstotkov dražje. Na tovrstne poteze nekaterih ponudnikov se je na današnji novinarski konferenci odzval tudi vladni govorec Jelko Kacin

Ponudba. FOTO: posnetek zaslona
Ponudba. FOTO: posnetek zaslona


Kacin je prepričan, da ponudniki ne smejo biti diskriminatorni. »Da ni mogoče nekomu, ki bi rad prišel na podlagi tega vavčerja oziroma izkoristit pravice iz vavčerja, zaračunati več oziroma drugače, kot je to običajno v vseh teh turističnih kapacitetah. Mi pač želimo zelo jasno in transparentno delovanje, želimo spodbuditi gospodarstvo, da se tukaj vendarle stvari zažene, želimo nadomestiti izpad tujih gostov, ki jih zaradi objektivnih razmer v tem trenutku še ni,« je dejal vladni govorec.


Vlada si po besedah Kacina želi, da bi vsi ponudniki spoštovali enaka pravila. Prav tako pozivajo, naj se ponudniki zavedajoi, kaj s takimi potezami povzročajo. »Vlada diskriminacije ne bo dovolila,« je sklenil Kacin. Po njegovih besedah bo več o tej tematiki znanega v prihodnjih dneh.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije