NASPROTNI UČINEK

Diskriminacija: če plačate z vavčerjem, zaračunajo več?!

Objavljeno 28. maj 2020 12.13 | Posodobljeno 28. maj 2020 12.28 | Piše: N. B.

Nekateri ponudniki so v primeru koriščenja turističnih bonov svoje cene zvišali.

Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Slovensko javnost je te dni razburila vest, da nekateri ponudniki turističnih nastanitev v primeru, da družina ali posameznik koristi turistični bon, ki ga je obljubila vlada, končno ceno zaračunajo tudi do 30 odstotkov dražje. Na tovrstne poteze nekaterih ponudnikov se je na današnji novinarski konferenci odzval tudi vladni govorec Jelko Kacin

image
Ponudba. FOTO: posnetek zaslona

Z vavčerjem dražje

Po spletu kroži posnetek zaslona ponudbe, ki naj bi jo za potencialnega gosta pripravil turistični ponudnik iz Male Nedelje. Za 10 nočitev s polpenzionom za štiričlansko družino bi morali plačati 1.140 evrov, saj bi jim za dva otroka upoštevali 100-odstotni popust.

Istočasno dodajajo, da se v primeru koriščenja turističnega bona RS cena spremeni. Tako bi za 10 nočitev z zajtrkom (in ne s polpenzionom) odšteli 1.650 evrov, saj bi v tem primeru upoštevali le 50-odstotni popust za otroke.

Kacin je prepričan, da ponudniki ne smejo biti diskriminatorni. »Da ni mogoče nekomu, ki bi rad prišel na podlagi tega vavčerja oziroma izkoristit pravice iz vavčerja, zaračunati več oziroma drugače, kot je to običajno v vseh teh turističnih kapacitetah. Mi pač želimo zelo jasno in transparentno delovanje, želimo spodbuditi gospodarstvo, da se tukaj vendarle stvari zažene, želimo nadomestiti izpad tujih gostov, ki jih zaradi objektivnih razmer v tem trenutku še ni,« je dejal vladni govorec.


Vlada si po besedah Kacina želi, da bi vsi ponudniki spoštovali enaka pravila. Prav tako pozivajo, naj se ponudniki zavedajoi, kaj s takimi potezami povzročajo. »Vlada diskriminacije ne bo dovolila,« je sklenil Kacin. Po njegovih besedah bo več o tej tematiki znanega v prihodnjih dneh.
Deli s prijatelji