NI SPREMEMB

Dežurni prognostik razkriva, kakšno vreme bomo imeli naslednjih 10 dni

Če ste upali na lepe sončne dni, vas moramo razočarati.
Fotografija: Znano, kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo
Odpri galerijo
Znano, kakšno vreme nas čaka v prihodnjih dneh. FOTO: Foto: Jure Eržen/delo

Če ste se nadejali lepega in sončnega tedna, se lahko obrišete pod nosom. Glede na napoved bo Slovenijo v naslednjih desetih dneh pošteno namočilo. Naslednjih deset dni bomo priča številnim krajevnim padavinam in ploham.

Dežurni prognostik Andrej Velkavrh nam je povedal, da v prvi polovici julija ni pričakovati kakšnih vročinskih valov. »Za naslednjih deset dni ni videti sprememb vremena. Dopoldan bo sicer več jasnine, v primerjavi z današnjim dnem, a bo popoldan prihajalo do ploh in krajevnih neviht.« V četrtek naj bi jih bilo še več, zato ne gre izključiti kakšnih poplav oz. razlivanj meteornih voda.

Na spletnih straneh agencije za okolje napovedujejo, da bo danes pretežno oblačno s plohami in nevihtami, le na vzhodu bo sprva še suho. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

Ponoči se bo ozračje umirilo, do jutra se bo predvsem v zahodni polovici Slovenije delno zjasnilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, v Gornjesavski dolini okoli 8 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nastale krajevne plohe in posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije