POLITIČNA ODLOČITEV?

To je Dežman poslal ministrici Vrečko po odpovedi zaposlitve zaradi nesposobnosti

Asta Vrečko: Dežmanu je bila vročena odpoved zaradi prenehanja obstoja delovnega mesta.
Fotografija: FOTO: Blaž Samec/Delo 
Odpri galerijo
FOTO: Blaž Samec/Delo 

Na sporočilo nekdanjega direktorja Muzeja novejše zgodovine Slovenije Jožeta Dežmana, da je v torek prejel odpoved pogodbe o zaposlitvi, se je v sredo odzvala ministrica za kulturo Asta Vrečko. Povedala je, da je bila Dežmanu "odpoved izročena zaradi prenehanja obstoja delovnega mesta".

image_alt
Dežmanu na vrata potrkala posebna kurirka: v pošiljki je bila odpoved

Z izjemo dveh direktorskih mest so druga ohranili, je dodala. Kot je še dodala ministrica, ima na novo ustanovljeni javni zavod – Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije novo v. d. direktorja Natašo Robežnik. Dežman je bil sicer po ustanovitvi prezaposlen v omenjeni muzej, a je kmalu prejel odredbo o neprihajanju na delo, je sporočil v torek.

Gre za politično odločitev?

Na novinarsko vprašanje o očitkih dela javnosti, da gre za politično odločitev, je ministrica odvrnila, da so združitev muzejev napovedali že ob začetku mandata te vlade, saj je muzejski sektor v celoti potreben prenove. Razlogi so bili tako po njenih besedah strokovne narave, med drugim so ustanovili tudi posebno delovno skupino za muzejsko politiko, ki se bo ukvarjala s celostno prenovo tega področja.

Odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti

Dežman je v torek medijem sporočil, da mu je bila "po posebni kurirki vročena redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz razloga nesposobnosti". Pred tem je dobil odredbo o neprihajanju na delo. Prav tako je omenjenima akterkama v zgodbi poslal več vprašanj, ki jih objavljamo v originalu.

 

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije