PRO BONO

Detektivi bodo razkrivali svoje skrivnosti

Objavljeno 20. oktober 2018 10.29 | Posodobljeno 20. oktober 2018 10.28 | Piše: STA, T. V.

Svetujejo, da se zainteresirani predhodno najavijo.

Zasebni detektivi bodo predstavili svoje delo in svetovali. FOTO: Tomi Lombar, Delo
LJUBLJANA – Slovenski detektivi bodo v ponedeljek nudili brezplačne nasvete v zvezi z izvajanjem detektivske dejavnosti. Detektivi so se za pro bono dan odločili ob počastitvi obletnice ustanovitve Detektivske zbornice Republike Slovenije. Strankam priporočajo predhodno najavo.

V akciji bo sodelovalo 20 prijavljenih detektivov. Sodelujoči detektivi bodo od 10. do 14. ure strankam brezplačno nudili krajše nasvete in predstavljali detektivsko dejavnost tako osebno v pisarnah kot tudi prek telefona po predhodni najavi zainteresirane osebe.

Seznam detektivov, ki bodo sodelovali na pro bono dnevu in njihovi kontaktni podatki so na voljo na povezavi detektivske zbornice. Zaradi lažje organiziranosti detektivov v zbornici zainteresiranim osebam predlagajo, naj se še pred ponedeljkom najavijo pri izbranem detektivu. Stranke naj se sklicujejo na pro bono dan detektivske dejavnosti, so zapisali.

Ustanovna skupščina detektivske zbornice je potekala 21. oktobra 1994 in že takrat so sprejeli sklep, da se ta datum vsako leto zaznamuje kot pro bono dan detektivske dejavnosti. A ker je 21. oktober letos nedelja, so se odločili ta dan izvesti v ponedeljek.
Deli s prijatelji