Desusa bo danes razpravljal o aktualnih zadevah in tudi o novem generalnem sekretarju." />
PRVE POTEZE JASNIČA

Desus pred novimi kadrovskimi rošadami

Izvršni odbor Desusa bo danes razpravljal o aktualnih zadevah in tudi o novem generalnem sekretarju.
Fotografija: Ljubo Jasnič, predsednik stranke Desus. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Ljubo Jasnič, predsednik stranke Desus. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Izvršni odbor Desusa bo danes razpravljal o aktualnih političnih zadevah in pripravah na prihodnje aktivnosti stranke, ki jo dober mesec vodi Ljubo Jasnič. Na dnevnem redu imajo nekaj kadrovskih zadev, tudi predlog za imenovanje generalnega sekretarja stranke. Namesto Lidije Štruc naj bi po nekaterih informacijah to mesto prevzela Mija Pukl.

Jasnič bo, kot kaže, po prevzemu vodenja stranke potegnil tudi nekaj kadrovskih potez. S poslansko skupino se je sestal pretekli teden, pred nekaj odmevnimi glasovanji v državnem zboru.

V delu opozicije so sicer po močnem porazu vlade na nedavnem referendumu omenili možnost ponovne konstruktivne nezaupnice in upe položili v odločujoče glasove poslancev Desusa, a se ni tako izteklo.

image_alt
Poslanci tik pred dopustom podivjali: vzdušje v DZ kot na nogometni tekmi (VIDEO)


Z dvema poslancema je Desus v petek pomagal izvoliti novega ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča. Del opozicije je tako ocenil, da se je Desus pokazal kot del koalicije. Glasovanje o zakonu o demografskem skladu, ki je med ključnimi odločitvami, pa je državni zbor na predlog koalicije odložil.

Pričakovati je, da bodo člani izvršnega odbora danes spregovorili o prihodnjem delovanju stranke. Med drugim morda tudi o nameri, da bo vodstvo stranke s poslansko skupino usklajevalo odločitve o posameznih zakonskih predlogih.

Jasnič je po srečanju s strankinimi poslanci pretekli teden opozoril, da organi stranke poslancem ne morejo zapovedovati, kako naj ravnajo, saj jih je izvolilo ljudstvo in lahko glasujejo po svoji vesti: »A če nikoli ne upoštevajo stranke, potem je nekaj zelo narobe ali s stranko ali pa s poslanci.«

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije