LAHKO ZAGRMI

Delu Slovenije grozijo nevihte

Začetek naslednjega tedna bo toplejši, konec tedna vremenski preobrat.
Fotografija: Ob morju lahko tudi zagrmi. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Ob morju lahko tudi zagrmi. FOTO: Getty Images/istockphoto

LJUBLJANA – Četrtkov dela prosti dan je bil večinoma sončen, zvečer pa se bo od zahoda pooblačilo.

Iz severne Italije in Avstrije se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo v poznih večernih urah in ponoči razširile nad večji del Slovenije. Glavnina padavin bo sprva v zahodni in osrednji Sloveniji, proti jutru pa se bo premaknila nad severovzhodno in vzhodno Slovenijo. V zahodni polovici države, predvsem ob morju, so napovedane nevihte, lahko tudi zagrmi, napovedujejo na neurje.si, večjih posebnosti glede neviht pa ni pričakovati.
 
Preberite še:
Razkrivamo, kakšno vreme so nam napovedali za jesen

Jutri dopoldne se bo delno zjasnilo, popoldne bo nekaj ploh, lahko tudi kakšna nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 24, na Primorskem do 28 stopinj Celzija. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in postopno spet vroče.

Začetek naslednjega tedna bo ob morju bo po večini jasno, tudi drugod bo prevladovalo sončno vreme. Nevihte bodo malo verjetne, le proti severozahodni Sloveniji lahko v ponedeljek ali torek popoldne ali zvečer prinese kakšno nevihto iznad sosednjih pokrajin Italije. Temperature bodo do torka okoli 30, nato bo v notranjosti nekoliko manj vroče. Ob koncu tedna kaže na izrazito spremembo vremena s padavinami, pa napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije