URADNO

Delež okuženih znova velik, Kacin ve, zakaj

Znani so uradni podatki o novookuženih s koronavirusom.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel

Koronavirus stiska in še naprej kaže zobe. V soboto je bilo testiranih 3.432 oseb, od tega je bil test pozitiven pri 1.024. To pomeni, da je bil delež pozitivnih večji kot prejšnje dni. V soboto je je bil kar 29,84-odstoten, dan pred tem pa je bil štiri odstotke manjši.

V soboto je umrlo 26 oseb. Skupno število žrtev covida se je tako dvignilo na 1.052. Skupno število hospitaliziranih je bilo 1.244, od tega je zdravljenje na intenzivnem oddelku potrebovalo 198 oseb.

Zakaj je bil delež okuženih v soboto večji kot dan prej, je na twitterju pojasnil vladni govorec Jelko Kacin. Včerajšnje število novookuženih kaže pogosto sobotno dogajanje, ko se testira več ljudi z zdravstvenimi težavami oziroma očitnimi simptomi. Ob manj testiranjih je pogosto večji delež pozitivnih. Bolj ga pa skrbijo vdori v DSO, ki polnijo bolnišnice.







V soboto je število žrtev koronavirusa v Sloveniji preseglo tisoč. Čeprav se virus po Sloveniji še vedno širi, je vladni govorec Kacin v soboto izpostavil, da kljub dnevnim nihanjem opažajo, da je v zadnjem tednu trend deleža okuženih negativen. V soboto je poročal tudi o opaznem pozitivnem trendu v bolnišnicah, kjer se zdravijo bolniki s covidom 19, saj je bilo več bolnikov odpuščenih kot sprejetih. 




Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije