CESTE

Dela na avtocestah: poglejte, kje lahko pričakujete zastoje

Po vsej državi potekajo številna dela na avtocestah.
Fotografija: Dela na avtocestnih odsekih v Sloveniji. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Dela na avtocestnih odsekih v Sloveniji. FOTO: Leon Vidic

Konec tedna je pričakovati povečan promet proti turističnim krajem ter v predvsem v nedeljo popoldne v obratni smeri. Ker bodo na večini avtocestnih odsekov potekala dela, torej lahko pričakujemo tudi zastoje.
  • Od petka, 8. junija 2018, do vključno torka, 12. junija 2018, bo popolna zapora razcepa Postojna (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje). Obvoz bo urejen prek Razdrtega.
  • Predvidoma do 10. junija 2018 bodo zaradi pregledovanja konstrukcije viadukta Črni kal potekale dnevne zapore voznih pasov.
  • V soboto, 9. junija 2018, bodo predvidoma med 5. in 22. uro na odseku avtoceste A2 med Grosupljim in Višnjo Goro proti Ljubljani na razdalji 4,2 km potekala nujna vzdrževalna dela. Zaprta bosta odstavni (počasni) in vozni pas, promet bo urejen samo po prehitevalnem.
  • Predvidoma do 12. junija 2018 bo zaprt priključek Ajdovščina proti Novi Gorici (tako izvoz z avtoceste kot uvoz nanjo). Obvoz je urejen skozi Vipavo in Selo.
  • Predvidoma v nedeljo, 10. junija 2018, bo v razcepu Malence na odstavnem pasu z vzhodne ljubljanske obvoznice na južno potekala postavitev zapore odstavnega pasu. Ta bo zaradi del zaprt na razdalji 700 metrov na kraku, ki od predora Golovec vodi do priključka Ljubljana jug (Rudnik), do 13. julija 2018.
  • Zaradi obnove je zaprt priključek Vodice v smeri proti Ljubljani (tako uvoz na avtocesto kot izvoz z nje), promet je voden čez priključka Brnik in Ljubljana Šmartno. Priključek bo predvidoma odprt v nedeljo, 10. junija 2018, po končani kolesarski prireditvi Franja.
  • V nedeljo, 10. junija 2018, je med 7. in 10. uro na odseku avtoceste A5 med Vučjo vasjo in Lenartom v obe smeri predvidena popolna zapora zaradi vaje reševalnih enot v predoru Cenkova. Proti Mariboru bo ves promet na priključku Vučja vas preusmerjen z avtoceste na državno cesto, zaprti bodo tudi uvozi na avtocesto na priključkih Vučja vas in Sveti Jurij ob Ščavnici v tej smeri. Proti Murski Soboti bo ves promet na priključku Lenart preusmerjen z avtoceste na državno cesto, zaprti pa bodo uvozi na avtocesto na priključkih Lenart, Sveta Trojica in Cerkvenjak v tej smeri.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije