Deklica v šoku, kje je bila, ostaja uganka

Ko so jo iskali, se je vrnila domov.
Fotografija: Deklica je pošteno prestrašila sebe in druge (simbolična fotografija). FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Deklica je pošteno prestrašila sebe in druge (simbolična fotografija). FOTO: Thinkstock

Pozno dopoldne je na območju Trstenika v občini Kranj stekla obsežna akcija iskanja petletnice, za katero se je izginila vsaka sled.

Pri PU Kranj so pojasnili, kaj se je dogajalo: »Okoli 11.20 smo bili obveščeni o pogrešitvi otroka (nekaj manj kot pet minut od njegove pogrešitve). Otrok je bil na sprehodu s 16 otroki in dvema vzgojiteljicama: od vrtca, kjer so se prešteli, so šli mimo doma otroka do gozda, kjer so se ponovno prešteli in ugotovili, da en otrok manjka. Poklicali so starše in 113. Stekla je iskalna akcija, tja je bilo poklicano okoli 30 policistov in prostovoljcev, veščih sodelovanja pri iskalnih akcijah. Skupaj je v iskalni akciji sodelovalo okoli 100 prostovoljcev, med njimi gorski reševalci in prostovoljni gasilci ter psi.« 
 
V takih primerih je običaj, da se najprej pogleda, ali je šel otrok domov, a deklice tam ni bilo. Policisti so začeli pregledovanje terena, ki je travnat in gozdnat. Razširili so območje iskanja in na pomoč poklicali helikopter. Med iskanjem so policisti in svojci v hišo vstopili še enkrat, da bi pridobili oblačila otroka, ki bi jih uporabili za iskanje s psi. Ob ponovnem ogledu hiše so ugotovili, da je v dnevni sobi dekličina bundica, nato pa so našli še njo.

Skozi zadnja vrata domov 

V času iskalne akcije se je deklica vrnila skozi zadnja vrata, ki so bila odklenjena. Medtem so bili starši na terenu in jo iskali. Ker je bila deklica v šoku, ni znala povedati, kje je bila v času, ko so jo iskali.
 
Pot od vrtca do gozda je dolga slaba dva kilometra. Dom je nekje na sredini. Iskanje je bilo zaključeno ob 12.30. Izključili so možnost, da bi bila vpletena še kakšna druga oseba oziroma da bi bila pogrešitev deklice povezana s kaznivim dejanjem. Bodo pa policisti z ugotovitvami seznanili pristojno ministrstvo za izobraževanje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije