VEČTISOČGLAVA MNOŽICA

Na protestu pel Werner. »Dovolj koronanazi terorja!« (VIDEO)

Spet se je zbralo več tisoč jeznih nasprotnikov pogoja PCT, ki kričijo: »Lopovi, hočemo svobodo!« Napovedali so shod tudi naslednji teden.
Fotografija: Shod proti ukrepu PCT. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Shod proti ukrepu PCT. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Teden dni je minilo od zadnjega protesta, ki se je sprevrgel v izgrede. Tokrat je shod potekal mirno. Protestniki so na prizorišče prišli dobro opremljeni, od zastav do protestnih napisov. Med drugim sporočajo vladi: Moje telo, moja pravica. Dovolj koronanazi terorja. Za svoboden rod. Pizdajalsko Cepilski Terorizem. Korona prevara, Cepivo je za Janšo. PCT? NMJ. Podobni zapisi se vrstijo kot so se prejšnji teden. Protestniki so bili glasni, vendar tokrat nenasilni. Zbranim je spregovoril organizator prejšnjetedenskega shoda Zoran Stevanović, ki pa ni prijavljen kot organizator tokratnega. 

Kot poroča Delo, so bili v parlamentu pozvani, da zapustijo stavbo do pete ure, torej uro pred začetkom protesta. Gre za neprijavljen shod, k njemu pa so na družbenih omrežjih pozvali tudi številni znani Slovenci, med njimi Špela Grošelj in Saša Lendero

Policija je zaradi izbruha nasilja na shodu prejšnji teden in očitkov, da so bili preslbo pripravljeni, okrepila nadzor, sporočili so tudi, da protest snemajo. Prejšnjo sredo so morali po izbruhu nasilja posredovati z vodnim topom, uporabili so tudi solzilec.

Shod je tokrat potekal mirno vse do nastopa glasbenikov. Protestnike je s svojim petjem zabaval tudi Werner in pel: Slovenija, dihaj skupaj ter se poslovil z besedami Skupaj do svobode. Stevanović je v zaključnem govoru vse pozval, da pridejo spet naslednji teden in vse dokler ne bodo dosegli, kar želijo. Ljudje se mirno razhajajo.










image_alt
Legendarnega fotografa s solzivcem v obraz: Nisem videl, dušilo me je, srbelo ... (FOTO)



 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije