Danes ob 18h zaploskajmo v zahvalo vsem, ki se razdajajo za nas

Ob šestih zvečer stopimo na svoj balkon, teraso, dvorišče ali zgolj pomolimo glavo skozi okno in zaploskajmo tistim, ki v teh težkih dneh skrbijo za nas in našo domovino.
Fotografija: Poziv zdravnikov v UKC. FOTO: UKC, Facebook
Odpri galerijo
Poziv zdravnikov v UKC. FOTO: UKC, Facebook

Medtem ko po Sloveniji razsaja epidemija koronavirusa in je večina Slovencev doma, samih ali v krogu svojih najožjih, je še posebej pomembno, da – četudi smo narazen in ločeni – stopimo skupaj.

Obstaja vrsta poklicev, ki se ne morejo ustaviti, in ob njih vrsta ljudi, ki v teh dneh ter tednih morajo biti v službi, da skrbijo za naše zdravje, naše osnovne potrebe, naše okolje, za našo Slovenijo. Skrbijo za to, da imamo zdravstveno oskrbo, smo varni, imamo hrano in elektriko, telekomunikacijske povezave, aktualne vsebine v medijih itd. 

To so zdravniki, celotno medicinsko osebje in farmacevti. To so trgovci in vsi, ki skrbijo, da police v trgovinah niso prazne. To so policisti, gasilci, vozniki, novinarji, poštarji, taksisti, negovalci v domovih za starejše, varnostniki, vojaki, čistilci, komunalni delavci in tako naprej.
 

Čas je, da jim izkažemo zaupanje. In čas je, da jim pokažemo hvaležnost. Pridružite se pobudi naše medijske hiše: danes ob 18. uri stopimo na balkon, teraso, dvorišče ali poglejmo skozi okno ... in jim zaploskajmo!


Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije